snel meer energie

Zo krijg je snel meer energie

In energiek zijn, fit zijn, gelukkig zijn, nieuws, workshops by Carline De Cauwer

Heb je soms ook het gevoel dat je …

 • je uit je bed moet slepen?
 • jezelf niet kan oppeppen, zelfs als je liters koffie en/of energiedranken drinkt?
 • je nood hebt aan een boost, maar dat je zelfs geen fut hebt om ernaar te zoeken?

Stook dan je interne vuur op met “the breath of fire” of “Kapalabhati“.

Snel meer energie met de vuurademhaling

Ademen is eenvoudig, zou je denken. Je laat er namelijk eerst zuurstof in, vervolgens adem je koolstofdioxide uit. Easy peasy, nietwaar?

Toch ademen heel wat mensen “inefficiënt”. Dit betekent dat ze eigenlijk te weinig zuurstof inademen en te weinig koolstofdioxide uitademen. Hierdoor halen ze nooit de maximale voordelen uit een ademhaling. Een teveel aan overgebleven koolstofdioxide in je lichaam zorgt immers voor een suboptimaal energieniveau. Zonde!

Efficiënt ademen doe je dus door zo veel mogelijk koolstofdioxide uit te ademen en zo veel mogelijk zuurstof in te ademen. Dat vergt vaak wat oefening!

De vuurademhaling is de ideale tool om het overtollige CO2 uit je longen te persen. Wanneer jou dat lukt, brengt elke nieuwe inademing een verse toevoer van zuurstof naar je longen. Deze zuurstof komt daarna in je bloed terecht en verspreidt zich over je hele lichaam. Naar elke cel. Hellooooo, energie en levenslust!

Zo pak je het aan

 1. Ga liggen en adem enkele keren diep in en uit. Vul daarna je longen voor 3/4de met lucht en houd je adem vast. Pomp 20-25 keer met je buik zodat deze bol en weer plat wordt. De spieren die je gebruikt, zijn de spieren die je nodig hebt voor vuurademhaling.
 2. Ga comfortabel zitten, één hand op het midden van je borst, de andere op je buik. Adem enkele keren diep in en uit. Vul daarna je longen voor 3/4de met lucht en adem krachtig uit door de neus, waarbij je je navel met een schokje naar je ruggengraat toetrekt. Beeld je in dat er een kaars voor je staat die je wilt uitblazen met je neus. De inademing volgt vanzelf als je je buik ontspant. Heb je moeite met vuuradem door de neus? Doe het dan met je tong uit je mond, als een hijgende hond. Fun gegarandeerd ?
 3. Adem in en hou je adem 10 seconden vast. Adem uit en ontspan.
 4. Voel even wat dit met jou doet en/of wat er is veranderd. Herhaal de cyclus gerust nog ’n tweetal keer.

Meer tips nodig om snel meer energie te krijgen?

Lees ook:

Tijdens de workshop “Meer energie op het werk” geven we je nog tips en tricks om energiek en actief te worden én te blijven.

We gaan onder meer aan de slag met onze lichaamshouding, ademhaling, stressverlagende technieken en methodes om onze veerkracht te versterken.

Alle tools kan je onmiddellijk uitproberen en toepassen in het dagelijkse leven.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken of vul onderstaand formulier in.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  PS Het maakt niet uit of je je in Kortrijk, Turnhout, Hasselt, Knokke, Brussel, Brugge, Beveren of Antwerpen bevindt. Je kan naar onze hoofdzetel in Sint-Niklaas komen of we komen naar jou toe.