tips om de dag energiek te starten

4 sublieme tips om de dag energiek te starten

In energiek zijn, fit zijn, gelukkig zijn, nieuws by Carline De Cauwer

Good morning, sunshine! Of misschien toch niet helemaal?

Heb jij ‘s ochtends soms het gevoel dat er een trein over je heen gereden is? Dan ben je vast niet alleen. Gelukkig hebben wij enkele tips voor jou die de eerste uren van je dag heel wat aangenamer kunnen maken.

1. Werk aan jouw ideale avondroutine

Een energieke ochtend start bij…. Yes, een goede nachtrust!

Om ervoor te zorgen dat je slaapt als een roosje, is het belangrijk om bewust om te gaan met je avondroutine. Er is niet zoiets als “one size fits all”, dus zoek gerust uit wat voor jou werkt.

Wel is het belangrijk om tijdens je avondroutine tot rust te komen én zelfs een beetje moe te worden. Zaken die je kan integreren in je avondroutine zijn: journaling, een ontspannend bad nemen, een meditatieoefening doen, rustgevende muziek beluisteren, een boek lezen, kruidenthee drinken (let hier wel op dat je rustgevende en geen oppeppende kruiden kiest).

De belangrijkste regel enkele uren voor je gaat slapen? Vermijd blauw licht. Dus weg met die tv, laptop, smartphone …

2. Spring meteen uit bed wanneer de wekker gaat

Dat is misschien wel de lastigste van allemaal, maar oh zo doeltreffend. Nog even blijven liggen is erg verleidelijk, maar een echte saboteur als het gaat over een frisse start van de dag. Ga voor de korte pijn en hijs jezelf meteen uit bed.

PS. Hier kan het helpen om je wekker ver weg van je bed te plaatsen, zodat je sowieso al moet opstaan om hem uit te schakelen.

3. Maak werk van een passende ochtendroutine

“Ik heb geen tijd voor een ochtendroutine”, horen we je al denken.

Het klinkt misschien wat cru, maar “geen tijd”, daar geloven wij niet in. Iedereen heeft hetzelfde aantal uren op een dag. Dus indien je dit écht wil, kan je jezelf een ochtendroutine aanleren. Daarnaast hoeft een ochtendroutine ook geen uren te duren. Net als bij een avondroutine, kan dit voor iedereen anders zijn.

Wij raden aan om je gezicht eerst te verfrissen met water en nadien een lauwe tas water met eventueel wat citroensap te drinken. Op die manier maak je je lichaam rustig wakker.

Andere zaken die heel waardevol zijn om in een ochtendroutine te integreren zijn: meditatie, journaling, affirmaties, stretchoefeningen …

Inspiratie nodig? Het boek “Miracle morning” van Hal Elrod kan jou hierbij helpen.

4. Move that body

Wij zijn voorstanders van een goede workout in de ochtend. Indien mogelijk voor jou, is het een aanrader om je ochtendroutine hiermee af te sluiten. Je zal je de rest van de dag sowieso energieker voelen!

Meer tips om energiek op te staan?

Boek een inspirerende en bruisende workshop in jouw organisatie. Of plan een individuele coachingssessie in om samen een concreet plan van aanpak op te stellen.

Interesse?

Vul onderstaand formulier even in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op met jou.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  P.s. Het maakt niet uit of je je in Brussel, Antwerpen, Oostakker, Merelbeke, Zwijndrecht, Hasselt of Brugge bevindt. Je kan naar onze hoofdzetel in Sint-Niklaas komen of we komen naar jou toe.