zelf een workshop organiseren

Zelf een workshop organiseren? Dat leren we jou!

In nieuws by Carline De Cauwer

“Kunnen jullie ons helpen om zelf een workshop te organiseren? We willen namelijk de kosten drukken en iets doen rond gezonde voeding, slaap, beweging, energie en een positieve mindset …”

Ab-so-luut! Deze vraag krijgen we immers vaak van onze klanten.

Ons motto is:

“Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.”

We streven ernaar om een gezonde levensstijl te bevorderen. Niet alleen binnen ons eigen bedrijf, maar ook daarbuiten. De missie gaat bijgevolg verder dan alleen het organiseren van gezonde workshops; we geloven in het empoweren van organisaties en hun medewerkers om zelf de touwtjes in handen te nemen als het gaat om het creëren van een gezonde werkomgeving.

Ondersteuning om zelf een workshop te organiseren

Om bovenstaande redenen bieden we sinds enkele jaren boostsessies of inspiratiedialogen aan waarin we medewerkers van andere bedrijven leren hoe ze zelf gezonde workshops kunnen samenstellen, organiseren en uitvoeren.

We geloven immers sterk in het principe van “zelf doen“. Ook willen we anderen de kennis en vaardigheden bieden om zelfstandig te kunnen werken aan het verbeteren van hun eigen welzijn en dat van hun collega’s.

Betrokkenheid en duurzaamheid troef

Waarom is het nu zo belangrijk om medewerkers zelf te leren hoe ze gezonde workshops kunnen organiseren? Simpel: omwille van de betrokkenheid en duurzaamheid.

Wanneer medewerkers actief betrokken zijn bij het proces van het plannen en uitvoeren van workshops, voelen ze zich meer verbonden met het idee van gezondheid op de werkplek. Ze krijgen een gevoel van eigenaarschap over hun welzijn en dat van hun collega’s, wat leidt tot een meer positieve en ondersteunende werkomgeving op de lange termijn.

Onze inspiratiesessies zijn ontworpen om praktische kennis en vaardigheden over te brengen. Het gaat dan onder meer over …

 • het kiezen van gezonde recepten
 • het plannen van fysieke activiteiten
 • het monitoren en analyseren van een goede work-lifebalans

Ook richten we ons op het ontwikkelen van leiderschaps- en communicatievaardigheden, zodat medewerkers effectief kunnen samenwerken en anderen kunnen inspireren om gezonde keuzes te maken.

Bovendien bieden we ondersteuning op maat aan bedrijven die graag zelf gezonde initiatieven willen opzetten, maar niet weten waar te beginnen. Ons team van deskundigen staat klaar om advies te geven, hulp te bieden bij het ontwikkelen van programma’s op maat en te assisteren bij het vinden van de juiste middelen en partners.

Gedeelde verantwoordelijkheid

We geloven dat het creëren van een cultuur van gezondheid en welzijn op de werkplek een gedeelde verantwoordelijkheid is, en we zijn vastbesloten om bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van dit doel.

Door medewerkers zelf te leren hoe ze gezonde workshops kunnen organiseren, hopen we een positieve impact te hebben op de gezondheid en het welzijn van werknemers in heel Vlaanderen.

Samen kunnen we een verschil maken, dus let’s go!

Zelf een workshop organiseren?

Blader alvast eens door ons aanbod van gezonde workshops. Dat kan je wat inspiratie geven.

Vervolgens gaan we met jou in dialoog en kijken we hoe we jouw bedrijf kunnen ondersteunen bij het uitwerken van een sessie (of meerdere sessies) op maat. Ideaal om jouw gezondheidsbeleid mee vorm te geven!

Interesse?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met jou om de opties te bespreken.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  P.s. Het maakt niet uit of je je in Gent, Knokke, Brussel, Brugge, Beveren of Antwerpen bevindt. Je kan naar onze hoofdzetel in Sint-Niklaas komen of we komen naar jou toe.