tips beter slapen

6 tips om beter te slapen … slaapzacht!

In energiek zijn, fit zijn, gelukkig zijn, nieuws, workshops by Carline De Cauwer

Het belang van een goede nachtrust wordt naar ons gevoel nog te vaak onderschat. Je slaappatroon heeft een enorme invloed op je gezondheid. Dat zowel fysiek als mentaal. Daarom zetten wij voor jou enkele tips op een rij, zodat jij slaapt als een roos en de dag zo fris kan starten!

6 tips om beter te slapen

1. Vermijd blauw licht

Het is misschien geen groot nieuws meer, maar je smartphone, laptop, tablet en tv zijn grote boosdoeners wanneer het gaat over een goede nachtrust. Vermijd deze schermen enkele uren voor je gaat slapen. Zo kunnen je ogen én je hersenen tot rust komen.

2. Drink rustgevende kruidenthee

Een heerlijke kruidenthee kan wonderen doen voor je slaap. Opgelet: zorg er wel voor dat je kiest voor kruiden die ook effectief rustgevend en niet verkwikkend werken. Zoethout, kamille en lavendel zijn toppers in hun reeks.

3. Neem een ontspannend bad

Een heerlijk warm bad, al dan niet met heerlijk geurende etherische olie, kan wonderen doen. Ontspannen naar bed, zalig toch?

4. Doe aan journaling

Te veel gedachten in je hoofd? Schrijf ze op! Zo blijven ze niet de hele nacht rondspoken en kan je met een gerust gemoed in slaap vallen.

5. Beluister een podcast

Op die manier vermijd je in de eerste plaats de beeldschermen waar we het eerder over hadden. Er bestaan heel wat leuk podcasts, alsook slaapverhalen om heerlijk bij in te dommelen. Een goede app om slaapverhalen te beluisteren is de app “Calm”.

6. Mediteer

Neen, je hoeft niet de dalai lama te zijn om je te wagen aan een meditatieoefening. Meditatie is een geweldige manier om tot rust te komen en nadien ook makkelijker in slaap te vallen. Zoals hierboven al vermeld, heeft de app “Calm” ook heerlijke meditatie-oefeningen voor beginners. Ideaal om beter te slapen!

Investeren jouw slaapkwaliteit loont

Als je meer aandacht besteedt aan je slaapbehoeften en slaapkwaliteit, krijg je …

Klinkt dat niet als muziek in je oren?

Workshop ‘Slaap je goed?!’

Tot onze grote vreugde staan er de komende tijd nog een aantal ‘Slaap je goed?!’ workshops op het programma.

In deze sessie gaan we actief aan de slag met allerlei technieken en strategieën om jouw slaap naar een hoger niveau te tillen.

Een aantal onderdelen zijn:

 • Weten is meten, gissen is missen
 • Optimaliseer je slaapomgeving
 • Ontwikkel je eigen pre en post slaaproutines
 • Spelen met gedachten
 • Het creëren van krachtige gewoontes
 • Beweging inzetten voor een superslaap
 • Ademhaling en relaxatie
 • Unieke powernaps
 • Omdenken en je eigen ‘zwaktes’ omzetten naar opportuniteiten

Afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de klant duurt de sessie 1 tot 4 uur (middagdutje niet inbegrepen ;)) Wij houden niet van eenheidsworst en standaardisatie, dus de inhoud van elke workshop is natuurlijk ook steeds aangepast.

Meer tips om beter te slapen, please

Zou zo’n workshop met slaaptips om onmiddellijk toe te passen jou, jouw werknemers of collega’s ook kunnen helpen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Vul onderstaand formulier in en we koppelen snel naar jou terug.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  P.s. Wij verplaatsen ons doorheen heel Vlaanderen en Brussel, dus het maakt niet uit of jouw bedrijf zich bijvoorbeeld in Gent, Merelbeke, Deinze, Lochristi, Beveren, Antwerpen of Limburg bevindt.