stoppen met diëten tips

Stoppen met diëten op maandag? Daarom is het een goed idee

In energiek zijn, fit zijn, gelukkig zijn, nieuws by Carline De Cauwer

Waarom houden we niet van maandag?

Simpel! Maandag is de dag na zondag.
En zondag? Dat is de dag waarop we onszelf beloven dat we “morgen écht starten met ons dieet”.

Herkenbaar?
Please don’t!

Deze werkwijze is gedoemd om te falen.

Zotte zondag, magere maandag?

Zondag wordt standaard de dag van “de laatste keer zo veel mogelijk eten wat niet mag”, wat resulteert in foodcoma’s, buikpijn en een slechte nachtrust. Er zijn idealere scenario’s om de week mee in te zetten, niet?

Maandag wordt dan al snel de dag van overcompensatie. Met honger, een gebrek aan concentratie en een wrang gevoel als gevolg. Ook niet al te best als je het ons vraagt!

De dagen nadien voelen hoogstwaarschijnlijk niet veel aangenamer, tot het weekend is en we ons weer helemaal laten gaan om vervolgens opnieuw te beginnen met onze procedure.

Het is een straatje zonder eind. Een ritueel waar niemand fitter, slanker, gezonder of blijer van wordt. Dus we kunnen er net zo goed mee ophouden.

Voeden in plaats van vullen

Hoe het dan wel moet? Balance, baby! Leer luisteren naar je lichaam en geest. Zorg ervoor da je je lichaam voedt, maar vergeet niet te genieten.

Eten heeft zowel lichamelijk als mentaal heel wat functies en je hebt er alle baat bij om beiden zo goed mogelijk in balans te houden.

Voed je lichaam daarom met:

 • zo veel mogelijk groenten en fruit;
 • zo natuurlijk mogelijke producten;
 • en een ruime waaier een kleuren, smaken en geuren.

Tegenwoordig heb je allerlei lekkere recepten, ideetjes en inspiratie ter beschikking. Het enige wat je dat nog kan doen om hiermee aan de slag te gaan, is starten. Gewoonweg beginnen. Het hoeft niet ingewikkelder te zijn dan dat.

Experimenteer met allerlei ingrediënten en houd het lekker gevarieerd voor jezelf. Zo trap je minder snel in de “dieetvalkuil” en bestempel je gezond eten niet per se als saai of inspiratieloos.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Dan zijn wij er nog voor jou!

We snappen dat je soms dat extra duwtje in de rug kan gebruiken om effectief van start te gaan.

Aarzel niet om contact op te nemen. Dan bekijken we onmiddellijk de mogelijkheden. We zoeken naar het programma dat het beste bij jou past:

Of een combinatie van verschillende trajecten, afhankelijk van jouw noden, wensen en behoeftes.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Ben je afkomstig uit regio Sint-Niklaas? Maak dan alvast een afspraak met de beste fitnessclub van het Waasland: Het Atelier. Daar helpen gecertificeerde personal trainers, coaches en gezondheidsdeskundigen jou bij het behalen van jouw doelen.