minder stress tips

Stress? Zo kan ademhaling soelaas bieden

In energiek zijn, fit zijn, nieuws, workshops by Carline De Cauwer

Coronastress? Zet je ademhaling in

Bezorgt de coronacrisis jou momenteel ook extra kopzorgen?
Dan is het controleren van je ademhaling een van de krachtigste tools om overmatige spanning te bestrijden. Dat brengt je meteen in het ‘nu’. Daarnaast geeft het je hersenen het signaal dat het oké is, dat je het aankan.
Een buikademhaling kan je helpen om dat ongemakkelijke gevoel te doen verdwijnen. Hiermee ontspant je middenrif en voel je je minder gespannen. Bovendien is deze techniek makkelijk uit te voeren, waar en wanneer je maar wil:
  • Ga makkelijk zitten of liggen;
  • Leg een hand op je buik en voel hoe je buik op en neer gaat;
  • Adem in door je neus en laat je buik opbollen. Je voelt dat de ademhaling tegen je hand duwt;
  • Adem rustig uit en voel hoe je buik weer ruimte geeft aan je hand;
  • Probeer nu langer uit te ademen dan in te ademen en wacht even voordat je weer inademt.
Vind je het lastig om je te focussen op je ademhaling? Dan kan je je altijd laten bijstaan door een ondersteunende applicatie, zoals KardiaThe Breathing AppHeadspace of Calm.
Het is uiteindelijk helemaal niet belangrijk hoeveel seconden je precies in- of uitademt. Voel vooral zelf aan wat werkt voor jou.

Meer tips om stress snel te verminderen?

Bekijk dan onze andere artikels:

Of boek een gezonde bedrijfsworkshop No more yes tegen stress of Burn-outpreventie. Ga hier onmiddellijk aan de slag met praktische handvaten om stress de kop in te drukken.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op om te sparren over de mogelijkheden! Wij verplaatsen ons doorheen alle provincies en steden: van Antwerpen, Sint-Niklaas en Gent tot Brussel, Vilvoorde en Mechelen.