workshop veerkracht

Zo bouw je veerkracht op en voel je je fitter

In energiek zijn, fit zijn, gelukkig zijn, workshops by Carline De Cauwer

“Hoe kunnen onze medewerkers hun veerkracht verhogen?”

Dat is een van de vragen die bedrijven ons vaak stellen. Ook al is iedereen hiermee bezig, toch is het antwoord niet steeds zo rechtlijnig. Veel hangt immers af van bijvoorbeeld …

  • het profiel van de medewerkers
  • de bedrijfscultuur
  • de subjectieve werkdruk

Daarom gaan we steeds in dialoog met onze klanten. Op basis van een uitgebreid intake- en analysegesprek, stellen we een uniek plan van aanpak op.

Wel zien we dezelfde rode draad vaak terugkomen. Veerkracht is immers de capaciteit om te herstellen van tegenslagen en stress. Iets waar we met andere woorden allemaal mee te maken krijgen.

Hieronder alvast 5 snelle tips die iedereen kan helpen om met veerkracht aan de slag te gaan.

5 snelle tips om je veerkracht te boosten

1) Besteed (meer) aandacht aan zelfzorg

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen om veerkrachtig te blijven. Dit omvat

  • het nemen van voldoende slaap;
  • het eten van gezond voedsel;
  • het regelmatig bewegen;
  • en het verminderen van stress.

Door (beter) voor jezelf te zorgen, geef je jezelf de middelen om stressvolle situaties aan te pakken en je veerkracht te vergroten.

2) Bouw sociale steun op

Sociale steun is een belangrijke factor in het opbouwen van veerkracht. Het hebben van een ondersteunend netwerk van familie, vrienden en collega’s kan je helpen bij het omgaan met uitdagingen en stress.

Investeer tijd in het onderhouden van je relaties. Wees open over je gevoelens en emoties. Als je geen sterk sociaal netwerk hebt, zoek dan naar manieren om nieuwe verbindingen te maken, zoals vrijwilligerswerk of het bijwonen van groepsactiviteiten.

3) Wees flexibel(er) en pas je aan

Veerkracht vereist ook flexibiliteit en het vermogen om je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Het is belangrijk om jezelf te leren zien als een flexibel persoon die in staat is om zich aan te passen aan nieuwe situaties.

Accepteer dat veranderingen onvermijdelijk zijn en dat je in staat bent om te groeien en te veranderen met de tijd.

4) Ontwikkel een positieve mindset

Een positieve mindset kan je helpen bij het opbouwen van veerkracht. Leer om positief te denken en leg de focus op de dingen waarvoor je dankbaar bent.

Wees optimistisch over de toekomst en geloof in jezelf en je capaciteiten. Train jezelf om negatieve gedachten te herkennen en te vervangen door positieve.

5) Zoek professionele hulp indien nodig

Als je merkt dat je moeite hebt om veerkracht op te bouwen of te behouden, zoek dan professionele hulp. Praat met je huisarts of een geestelijke gezondheidsdeskundige om te bepalen welke behandeling het beste bij jouw situatie past. Deze kunnen je helpen om beter om te gaan met stress en uitdagingen in het leven.

Dus … Je veerkracht verhogen, een makkie?

Niet helemaal. Het opbouwen van veerkracht is een proces dat tijd en toewijding vereist. Toch is het de moeite waard om in te investeren.

Het goede nieuws is dat je het niet per se alleen hoeft te doen. Je kan je medewerkers en/of collega’s inschakelen. Een “workshop veerkracht verhogen” zou bijvoorbeeld een slimme zet kunnen zijn.

Tijdens zo’n gezamenlijke sessie leer je

  • wat veerkracht (niet) is;
  • hoe het met jouw mentale veerkracht is gesteld;
  • wat jouw belangrijkste focuspunten zijn.

Daarna ga je verder aan de slag met de vervolgstappen richting jouw doel(en).

Ook “workshop veerkracht verhogen” te organiseren?

Dan ben je bij Fitter Vlaanderen aan het juiste adres. Blader alvast eens door ons aanbod van workshops.

Vervolgens gaan we met jou in dialoog en kijken we hoe we een voorstel op maat kunnen uitwerken. Geen enkele workshop ziet er immers hetzelfde uit.

Er zijn een aantal hoofdthema’s van waaruit we kunnen vertrekken, maar voor de specifieke invulling kijken we naar jullie behoeften en wensen.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met jou om de opties te bespreken.

    Naam en voornaam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Jouw bericht

    P.s. Onze hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas, maar we verplaatsen ons gewoon naar jouw bedrijf, eender waar in Vlaanderen of Brussel. Van Roeselare, Mechelen en Antwerpen tot Beveren, Turnhout en Gent.