meer bewegen op het werk tips

Met deze tips kan je meer bewegen op het werk

In energiek zijn, gelukkig zijn, nieuws, workshops by Carline De Cauwer

In een wereld waar de meeste jobs achter een bureau plaatsvinden, is het moeilijk om genoeg beweging te krijgen. Gelukkig zijn er manieren waarop werknemers hun lichaam kunnen blijven bewegen, zelfs tijdens het werk. Hieronder vind je 7 tips om meer te bewegen op het werk. Let’s go!

7 tips om meer te bewegen op het werk

1. Maak gebruik van pauzes

Pauzes zijn de perfecte tijd om even van je bureau weg te stappen en te bewegen. Maak er een gewoonte van om elk uur een korte pauze te nemen en wat te wandelen. Dit zal de bloedsomloop stimuleren en de hersenfunctie verbeteren. Een wandeling naar de koffie- of waterautomaat doet bijvoorbeeld al heel wat.

2. Wandel rond tijdens telefoongesprekken

Telefoongesprekken zijn een perfect moment om te bewegen. Wandel tijdens het bellen rond in de kamer of maak een wandeling buiten. Dit zorgt ervoor dat je in beweging blijft terwijl je tegelijkertijd werkzaamheden verricht.

3. Kies voor de trap in plaats van de lift

Het nemen van de trap in plaats van de lift is een eenvoudige manier om meer te bewegen op het werk. Het is goed voor het hart en versterkt de spieren in de benen en billen.

4. Fiets, wandel of loop naar het werk

Als je de kans hebt om naar het werk te fietsen, wandelen of lopen, grijp deze dan met beide handen. Dit is een geweldige manier om in beweging te blijven en tegelijkertijd een frisse neus te halen. Bovendien is het beter voor het milieu en zorgt het voor een goed begin van de dag.

5. Organiseer wandelvergaderingen

Wandelvergaderingen zijn een geweldige manier om én productief te zijn én tegelijkertijd te bewegen. In plaats van in een vergaderruimte te zitten, organiseer een wandelvergadering en wandel buiten terwijl je discussieert. Het zal de creativiteit en productiviteit stimuleren.

6. Wissel zittend en staand werken af

Probeer een staand werkstation of zit-stabureau te gebruiken om minder tijd zittend door te brengen. Bovendien heb je minder kans op verkrampte spieren van het urenlang zitten (of staan). Afwisseling is key!

7. Neem deel aan sportieve activiteiten

Als je werkgever sportieve activiteiten organiseert, neem hier dan aan deel. Dit kan variëren van een lunchbreak workout, middagwandeling en voetbaltornooi tot een gezonde workshop. Prima activiteit om in beweging te blijven en tegelijkertijd nieuwe mensen te leren kennen.

Ook zin om meer te bewegen op het werk?

Dan helpt het team van Fitter Vlaanderen jou er graag bij!

Met doelgerichte mental coaching of lifestyle coaching maak je het verschil. Geen toverformules of Spielerei, wel concrete actiepunten en resultaat.

Je kan natuurlijk ook gaan voor een collectieve boostsessie. Vraag ons dan naar de gezonde workshops.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met jou om de opties te bespreken.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  P.s. Onze hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas, maar we verplaatsen ons gewoon naar jouw bedrijf, eender waar in Vlaanderen of Brussel. Van Brugge, Gent en Lochristi tot Turnhout, Dilbeek en Kortrijk.