coaching sint-niklaas

Op zoek naar coaching in Sint-Niklaas?

In energiek zijn, fit zijn, gelukkig zijn, nieuws by Carline De Cauwer

 • “Coaching? Da’s voor mensen die het leven niet aankunnen.”
 • “Het helpt niet om je te laten ondersteunen door een coach.”
 • “Ik los mijn problemen zelf wel op.”

Deze uitspraken horen we maar al te vaak. Toch zijn ze allesbehalve waar.

Coaching is een krachtige tool voor ontwikkeling die leidt tot verandering en resultaat. Soms zit je vast, heb je behoefte aan andere perspectieven of wil je een klankbord.

Hieronder lees je 7 ultieme argumenten om nu en dan te sparren met een coach.

7 redenen waarom het slim is om je te laten coachen

1. Je geeft je leven richting

Voel je je soms radeloos en verloren? Dan ben je absoluut niet de enige. Veel mensen hebben immers geen écht plan in het leven. Dat is helemaal oké. Tegelijkertijd helpt het sommigen om een gericht doel, een focuspunt, een strategie … te hebben.

In samenspraak met een coach kan je je doelen dan scherpstellen. Vervolgens werk je samen in kleine(re), behapbare stappen richting resultaat.

2. Je hebt een stok achter de deur

Om bepaalde zaken te bereiken, is consistentie noodzakelijk. Soms ben je genoodzaakt om handelingen, acties, gedachten … te blijven herhalen tot je een duurzame verandering hebt gecreëerd.

Een coach herinnert je geregeld aan de essentie. Hij volgt je mee op en stelt je pittige vragen om dichter bij de kern te komen. Een consequente focus om je dichter bij je doel te brengen is een sleutel tot succes.

3. Je vertoont minder uitstelgedrag

 • Heb je de neiging om alles op de lange baan te schuiven?
 • Zijn excuses snel gemaakt?
 • Merk je dat je weinig vooruitgang boekt?

Dan hoef je niet langer verstoppertje te spelen met jouw eigen gedachten. Een coach biedt je inzichten in jouw eigen brein. Zodra je begrijpt waarom je precies uitstelt, kunnen excuses verdwijnen als sneeuw voor de zon. Kennis is macht om zelf weer controle te krijgen over je eigen leven. Tijd voor actie!

4. Je werpt licht op je blinde vlekken

Veel mensen hebben te weinig zicht op hun eigen potentieel. Slechts enkelen maken maximaal gebruik van hun eigen talenten en vaardigheden.

Een coachend klankbord daagt je uit om the bigger picture te bekijken. Samen ontdek je waarmee je meer energie overhoudt voor zaken die écht tellen.

5. Je krijgt een eerlijke spiegel voorgehouden

Ben je op zoek naar objectieve feedback over jouw huidige aanpak? Merk je dat je bepaalde zaken niet belicht krijgt? Ben je niet helemaal eerlijk met jezelf? Dan is het nuttig om je open te stellen en je een spiegel te laten voorhouden door een professional.

Groei gaat soms gepaard met oncomfortabele emoties, gevoelens en processen. Tegelijkertijd zijn deze een noodzakelijk onderdeel van onze ontwikkeling. Laat je hier gerust in ondersteunen.

6. Je leert weer te vertrouwen op jezelf

Wanneer we een tijd hebben zitten worstelen, raken we dikwijls gedemotiveerd. Het vertrouwen in ons eigen kunnen is dan soms zoek.

Door gebruik te maken van verschillende technieken en tools, helpt een coach je om het vertrouwen en de motivatie te herontdekken. De ideale mix om échte verandering te laten plaatsvinden.

7. Je bespaart tijd en geld

“Euhm. Hoezo? Coaching kost toch geld en tijd?”

Klopt! Je investeert ongetwijfeld een deel in jezelf. Wel zal je op de langere termijn tijd en geld besparen. Je doet er immers minder lang over om in je eigen patronen te graven.

Een goede coach geeft je een extra zetje en helpt je om jouw eigen vooruitgang te versnellen.

Jij zit aan het stuur

Hebben bovenstaande redenen jou niet overtuigd? Misschien is dit (nog) niet het moment om een coach in te schakelen. Tegelijkertijd kan je je blijven afvragen wanneer de omstandigheden ideaal zijn.

De beste coachen dwingen je niet om (vervolg)afspraken te maken. Ze laten jou aan het stuur zitten en zelf bepalen of én wanneer je hen inschakelt.

Soms is 1 contactmoment al genoeg om een wereld van verschil te maken. Dus waarom zou je geen poging wagen?

Wil je coaching in Sint-Niklaas?

Neem vandaag nog contact op. We bekijken samen de opties en zoeken naar de aanpak die het beste bij jou past:

Je bent welkom in onze praktijk in Sint-Niklaas (Wijnveld 7, 9112 Sinaai) of we spreken af op een andere locatie.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht