suikervrije wafels recept

Suikervrije wafels met minder ingrediënten in huis

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Tijdens de coronacrisis is de hele wereld beginnen bakken. Granola, havermoutkoekjes, bananenbrood … We maken het allemaal massaal klaar.

Alleen zijn de winkelrekken tegenwoordig ook leger dan gewoonlijk, dus moeten we af en toe stevig improviseren. Met dit recept voor suikervrije wafels geven we jullie een aantal mogelijkheden om tot een heerlijke snack te komen.

Laten we ons dus concentreren en genieten van wat we wèl kunnen en niet op wat we (momenteel) niet kunnen.

Klaar? Bakken maar!

Hemelse suikervrije wafels

Ingrediënten (voor 10 à 12 stuks)

  • 250 g (volkoren)bloem
  • 200 g gesmolten boter
  • 100 g Tagatesse (optioneel)
  • 3 eieren
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 50 ml melk

Instructies

  1. Smelt de boter op een zacht vuurtje.
  2. Meng deze voorzichtig met de bloem.
  3. Voeg er vervolgens het bakpoeder, de Tagatesse en de melk bij.
  4. Klop de eieren los en voeg ze bij het deeg.
  5. Schep wat van het mengsel in een wafelijzer (indien geen Tefal, dan zeker met een extra laagje vetstof). Ga zo door tot het deeg volledig op is.
  6. Eet ze onmiddellijk op of bewaar ze nog een aantal dagen in een luchtdichte doos.

Plan B’s en extra’s

  • Wil je ze graag nog wat zoeter? Dan kan je extra Tagatesse toevoegen of de wafels beleggen met stukjes vers fruit, gesmolten chocolade, wat opgeklopte volvette room, Griekse yoghurt of wat honing.
  • Geen gewone melk meer in de winkelrekken of vervang je melkproducten liever door een plantaardige variant? Gebruik dan kokos-, amandel- of cashewmelk.
  • In plaats van gewone bloem kan je ook vervangen door dezelfde hoeveelheid havermeel (door havermout eerst te blenden).
  • 1 ei kan je vervangen door 1/2 geplette banaan of 3 eetlepels appelmoes.
  • De boter kan vervangen worden door hetzelfde volume appelmoes (liefst zelfgemaakte of zonder toegevoegde suikers) of geplette avocado.
  • Je kan de helft van de boter ook vervangen door diezelfde hoeveelheid plattekaas, Griekse yoghurt of olijfolie (als je het niet erg vindt om er een ehm …bijzondere smaak aan toe te voegen).

Je kan het recept dus zelf lekker vettig, keto, vegan, koolhydraatarm of ja … zelfs smaakloos maken.

Let op: de hoeveelheden kunnen variëren naargelang de grootte van de eieren en de kwaliteit van meel en (plantaardige) melk. Experimenteer dus zelf verder met de ingrediënten als je ze vervangt.

We hebben nu toch tijd, nietwaar?

Nog meer tips rond gezonde voeding en recepten?

Dan ben je bij Fitter Vlaanderen aan het juiste adres. Blader alvast eens door ons aanbod van bedrijfsworkshops.

Vervolgens gaan we met jou in dialoog en kijken we hoe we een voorstel op maat kunnen uitwerken. Het ene bedrijf is namelijk het andere niet. En wij vinden het belangrijk om de juiste accenten te leggen.

Naast de workshop gezonde voeding zijn er ook nog andere opties, zoals:

Interesse?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met jou om de opties te bespreken.

    Naam en voornaam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Jouw bericht

    P.s. Onze hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas, maar we verplaatsen ons gewoon naar jouw bedrijf. Van Lokeren, Lochristi en Gent tot Beveren, Kruibeke en Antwerpen.