bananenbrood

Bananenbrood

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Bananenbrood is ons favoriet gezond ontbijt! Waarom? Het vult goed, het levert heel wat energie om de dag mee te starten en het bevat massa’s goede voedingsstoffen. Bovendien is het heerlijk van smaak!

Wil je variëren in het recept? Geen enkel probleem! Je kan eindeloos experimenteren met verschillende soorten noten en gedroogde vruchten. Ook een goede eetlepel notenpasta, schilfers pure chocolade of stukjes kokos zijn perfect te combineren met dit bananenbrood.

We moeten je wel waarschuwen: eens je eraan begonnen bent, is het ontzettend moeilijk om te stoppen. Wil je graag nog een portie meenemen naar het werk of bewaren voor een ander moment? Snijd het bananenbrood dan in stukken en stop het in de diepvries. Het is makkelijk nog enkele weken houdbaar.

Hier is het recept voor ons gluten-, lactose- en suikervrij bananenbrood:

Ingrediënten (voor 1 bananenbrood):

  • 3 (bij voorkeur zeer rijpe) middelgrote bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 40 ongebrande noten (walnoten, amandelen, hazelnoten, enzovoort)
  • een snuifje zout
  • 1 eetlepel olijf- of kokosolie

Instructies:

  • Verwarm je oven voor op 175 ° C.
  • Meng de bananen met de dadels in een keukenmachine of staafmixer tot een glad beslag.
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree.
  • Voeg de amandelmeel en het bakpoeder toe aan het beslag en roer het goed door. Je kan ook 50 gram amandelmeel vervangen door 50 gram havermout. Deze moet je dan wel met de keukenmachine verpulveren tot meel.
  • Roer er ten slotte de ongebrande noten door.
  • Vet de cakevorm in met kokos- of olijfolie, giet het mengsel erin en bak het 45 à 50 minuten in de oven.
  • Ga met een satéprikker na of je bananenbrood gaar is. Is het stokje schoon en droog als je het eruit haalt? Dan is je gerecht klaar.

Laat het brood uit de vorm afkoelen en smullen maar! Je kunt het een kleine week in de koelkast bewaren of zelfs invriezen, zodat je het niet meteen volledig moet opeten.

Ben je gek op recepten met banaan? Probeer dan ook zeker onze havermoutkoekjes of suikervrije chocolade-mokkataart. Hmmmmmmm.

Wil je zulke gerechten graag meer integreren in je dagelijkse leven? Dan helpen we je graag een sportief handje!
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.