tips minder kopzorgen

Minder kopzorgen? Beperk het checken van nieuwsbronnen

In energiek zijn, fit zijn, gelukkig zijn, nieuws by Carline De Cauwer

Wanneer de knop nooit op “uit” staat

Aan het begin van de coronacrisis leek de toestand elk uur te veranderen. Er was immers een continue instroom van nieuwe informatie waardoor we steeds meer gespannen raakten. Logisch dat we zo veel mogelijk op de hoogte wilden blijven van de situatie.

Vernieuw je je nieuwsfeed nu nog steeds om de 5 minuten? Dan zet je je stresssysteem in de hersenen voortdurend onder druk. And guess what? Daarvoor is onze briljante grijze massa niet gemaakt.

Dat systeem heeft zich immers ontwikkeld om effectief te zijn bij korte, acute stress. Zoals bij een aanval van roofdieren, een opkomende storm of een losgebroken vuur.

Vecht! Loop weg! Verstop je! Stop hier meteen al jouw energie in! NU!

Zodra het gevaar geweken is, kan je weer tot rust komen.

Nu lijken we echter voortdurend in een acute staat van paraatheid te moeten staan.

Minder nieuws voor minder kopzorgen

Nu de “Blijf in uw kot”-maatregelen definitief zijn ingevoerd, is het minder essentieel om continu naar nieuwssites te surfen. Daarom raden we je aan om …
 • slechts 1 à 2 momenten per dag uit te kiezen waarop je het nieuws consumeert.  Zo blijf je op de hoogte én geef je je brein ook eens een adempauze.
 • kieskeurig te zijn op vlak van de (nieuws)bronnen. Laat je niet meeslepen door fake news en bangmakerij. Investeer met andere woorden in kwaliteitsmedia.
 • er met iemand over te praten als je je angstig voelt door wat er op ons afkomt.
Vergeet daarnaast niet nog oog te hebben voor positieve zaken, zoals meer – weliswaar virtueel – contact met vrienden en familie, wat extra tijd om een boek te lezen of een opgeruimde woonkamer.

Wil je meer tips om deze stressy periode te overbruggen?

Wij helpen je graag! Boek een mental coaching of lifestyle traject om de koe bij de horens te vatten. Of boek een inspirerende en gezonde (virtuele) workshop in jouw bedrijf.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken of vul onderstaand formulier in.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  P.s. Het maakt niet uit of je je in Sint-Niklaas, Brussel, Antwerpen, Gent, Merelbeke, Deinze of Brugge bevindt. De sessies kunnen perfect online plaatsvinden.