pedagogische studiedag workshops

Pedagogische studiedag? Zo vul je deze slim in!

In nieuws, referenties, workshops by Carline De Cauwer

Leerkrachten vragen zich soms af wat ze in godsnaam uit zo’n pedagogische studiedag moeten halen. Dikwijls komen er wel boeiende sprekers aan het woord, maar vaak kunnen ze er later niks mee in de praktijk.

Dit was vandaag alleszins niét het geval bij Scholengemeenschap Sint-Nicolaas SO. Honderden leerkrachten en administratieve medewerkers voelden de energie en inspiratie stromen. Wat een gezonde school!

En we zijn ontzettend blij dat ook wij ons steentje mochten bijdragen. Voor deze opdracht sloegen Judith Clijsters, Jessy Bettio, Johan De Keyser en Carline De Cauwer de handen in elkaar.

Workshop ‘Meer bewegen op het werk’

Tijdens de workshop ‘Meer bewegen op het werk‘ gingen we creatief aan de slag met het verhogen van onze dagelijkse activiteit.

We hebben dynamisch gebrainstormd en iedereen aan den lijve laten voelen op welke doodsimpele manieren je meer energie en vitaliteit in je leven brengt.

En de mensen met jurken en naaldhakken? Die konden ook perfect meedoen!

Een praktische workshop voor iedereen met een (voornamelijk) sedentaire levensstijl

Gezondheid op school‘ stond hier centraal.

Waanzinnige voorstelling, gezond op school

Johan De Keyser, teamdokter en coachexpert, heeft de theaterzaal in vuur en vlam gezet met zijn voorstelling ‘Waanzin‘ over zelfzorg.

Dit schouwspel heeft voor velen de ‘magische remedie’ ter voorkoming van waanzin onthuld. Een absolute aanrader, vonden de onderwijzers!

De specialiteit van Johan? Veranderingen in mindset en perceptie creëren bij jong en oud

Meer zen met yoga

Jessy Bettio heeft haar deelnemers dan weer naar een zalige staat van rust en ontspanning gebracht. Even het hoofd leegmaken was blijkbaar een welgekomen geschenk.

Bij Jessy leren mensen zich te focussen op de essentie van yoga en komen ze op een fantastische manier in contact met zichzelf

Op het programma stonden onder meer deugddoende ademhalingstechnieken, bewustzijnsoefeningen en rustigere yin yogahoudingen.

Voor jezelf zorgen

Voor jezelf zorgen door naar je lijf te luisteren. Dit thema stond centraal tijdens de workshop van Judith Clijsters.

  • Hoe sta jij in de wereld?
  • Hoe gedraag je je tegenover de anderen?
  • Wat laat je toe en waardoor laat je je leiden?

De leerkrachten gingen praktisch aan de slag met hun lichaam als gevoelsinstrument. Waan-zinnig interessant!

Speelse en eenvoudige bewegingsoefeningen, grenzen aftasten en op de juiste manier je aandacht leren afstemmen maakten deel uit van deze sessie.

Pedagogische studiedagen of gezondheidsbeleid school?

Een ontspannende activiteit of boeiende lezing tijdens een studiedag is ongetwijfeld een leuk plan!

Maar wil je écht een nuttige invulling geven aan jouw teambuilding of evenement in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Gent, Brussel of een andere regio? Dan kan je ook voor een van onze workshops gaan.

Staat jouw exact idee er niet tussen? Vraag dan zeker naar onze workshops op maat.

Want wij weten hoe belangrijk een hoog energiepeil is.

Interesse?

Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij inspireren jouw school of team van leerkrachten met veel plezier!