chia pudding

Chia pudding met vers fruit

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Chiazaad zit boordevol goede stoffen! Je kunt er niet alleen heerlijke crackers en repen mee maken, maar ook voedzame ‘chia pudding.’ Deze kokosjar met vers fruit is dus een superlekker en origineel ontbijt of tussendoortje. Je blijft er alleszins even mee verzadigd.

We geven wel toe dat het lekkerder is dan dat het eruitziet. Maar de juiste topping maakt veel goed 🙂

Hieronder kan je ons recept vinden.

Ingrediënten voor de chia pudding

  • 100 milliliter kokosmelk (uit blik of brik)
  • 20 gram kokosschilfers
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel honing (optioneel voor de zoetekauwen)
  • handvol blauwe bessen, frambozen, nectarine, aardbeien of mango

Instructies

  • Voeg het chiazaad toe aan de kokosmelk en meng er de geraspte kokosnoot en eventueel de honing onder.
  • Laat het mengsel enkele uren of een nacht in de koelkast staan.
  • Leg er ten slotte het vers fruit op en neem de jar zo mee of serveer onmiddellijk.

Andere ontbijtrecepten

Geen zin in chiazaad? Misschien kunnen deze toppers je dan wel bekoren:

De mogelijkheden zijn eindeloos.

Mis je soms wat inspiratie? Of wil je dergelijke recepten liever eerst eens uitproberen in groep? Dan kan je altijd een gezonde kookworkshop inplannen in jouw bedrijf.

Workshop gezond ontbijt

In deze interactieve sessie gaan we onmiddellijk aan de slag met een heleboel tips en tricks om jouw gezonde levensstijl een pak makkelijker te maken.

We leggen de focus op onder andere:

  1. Hoe gezonde voeding implementeren in een drukke levensstijl?
  2. Wat te eten voor meer energie?
  3. Hoe snel en gezond eten bereiden?

De bedoeling is om jou te inspireren en te doen bruisen van enthousiasme en energie!

Interesse?

Aarzel niet om contact op te nemen voor een gratis offerte op maat.

Wij bekijken graag met jou wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie.

P.s. Onze hoofdzetel is in Sint-Niklaas, maar we verplaatsen ons van Antwerpen, Mechelen en Brussel tot Gent, Deinze en Brugge.