frittata spinazie en tomaat

Frittata met spinazie en tomaat

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Op zoek naar een gezonde, snelle maar ook lekkere maaltijd? Dan is een frittata steeds een goed idee! Met zo’n veredelde omelet (want dat is het eigenlijk) kan je alle richtingen uit. Er zijn honderden variaties mogelijk met alle groenten, vlees, vis en kruiden.

Onderstaand recept kan je bijvoorbeeld aanpassen door zalm, gerookte ham, ansjovis, tonijn of spekjes te gebruiken.

Bovendien zijn we fan van 1 keer koken en 3 keer eten, dus je kan deze kanjer eveneens meenemen als lunch of tussendoortje.

Njammie!

Frittata wa?

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 6 eieren
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 gram champignons
  • 100 gram (kers)tomaten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
  • verse bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal in.
  • Fruit de ui en knoflook in een pan en voeg de champignons en spinazie toe.
  • Spoel ondertussen de tomaten en laat ze uitlekken.
  • Kluts de eieren en kruid ze met peper, zout en bieslook.
  • Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.
  • Leg de tomaatjes er bovenop.
  • Zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven tot het ei gestold is. Naargelang je het smeuïger of vaster wil, laat je het ei korter of langer bakken.
  • Snijd de frittata in stukken en smullen maar!

Zin in nog meer inspiratie?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Of blader door ons aanbod van bedrijfsworkshops en start het nieuwe jaar knallend!