truffels van dadels en noten recept

Cacaotruffels van dadels en noten

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Snel een tussendoortje maken? Of wil je meteen een hele voorraad dessertjes invriezen?

Dan zijn deze rauwe cacaotruffels van dadels en noten een topidee.

Bovendien smaakt zelfgemaakt vaak nog 100 keer beter 🙂

Rauwe truffels van dadels en noten

Ingrediënten (voor 6 à 8 cacaotruffels):

  • 100 g ongezouten amandelen
  • 100 g  cashewnoten (of macadamianoten, maar die zijn wel een tikkeltje duurder)
  • 6 eetlepels rauw cacaopoeder
  • 100 g kokosrasp
  • 12 dadels, ontpit
  • 60 ml kokosmelk (liefst een dikke kokosmelk)
  • Een snufje zout
  • Optioneel: gedroogde veenbessen, abrikozen of rozijnen

Instructies:

  • Doe de kokosrasp samen met de noten, het cacaopoeder en het zout in een keukenmachine (of maal de ingrediënten fijn met een staafmixer).
  • Mix het geheel tot je een kruimelige massa hebt.
  • Voeg vervolgens de dadels toe en mix verder tot ook deze fijngemalen zijn.
  • Giet er daarna kokosmelk bij en puls nog een keer tot je een kruimelig, plakkerig deeg hebt.
  • Draai balletjes van dit deeg en bestrooi ze tot slot met kokosrasp en/of cacaopoeder.

Laat het smaken, njammie.

Wil je graag met gezonde snacks aan de slag?

Boek een workshop gezonde tussendoortjes in. Ontdek hoe je een gezonde levensstijl kan combineren met een job, sociaal leven en gezin.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.