meer bewegen op het werk workshop fv

Hoe meer bewegen op het werk en energiedipjes tegengaan

In nieuws, workshops by Carline De Cauwer

‘Hoe kan ik meer bewegen op het werk?’ is een veelgestelde vraag.

Iedereen wéét dat bewegen goed is voor de gezondheid, maar vaak ontbreekt het ons aan tijd of energie om ons na een lange werkdag nog in die sportoutfit te hijsen. Dan is de keuze voor een rustige zetelavond snel gemaakt.

Moeten we onze goede voornemens voor volgend jaar alvast opgeven? Absoluut niet, want meer bewegen kan altijd en overal, zelfs op het werk.

Tips om meer te bewegen op het werk

Wij geven je graag 5 handige tips mee om fysiek actiever te zijn gedurende de dag:

 1. Beweeg even, stretch of verander je houding na elk halfuur. Je maakt je spieren namelijk niet gelukkig door urenlang in dezelfde positie te blijven zitten.
 2. Heb je een vergadering met 1 of 2 collega’s? Overweeg een staand of zelfs wandelend overlegmoment. Een boost voor je lichaam én geest!
 3. Vervang je 101 e-mails of chatberichten af en toe door een face-to-facegesprek. Bundel je vragen of opmerkingen en wandel tot bij je collega. Hiermee schakel je meteen ook het risico op een miscommunicatie uit. Echt veel te vertellen? Neem dan je notitieboekje mee.
 4. Maak er een gewoonte van om rechtop te staan (of eventueel te wandelen) wanneer je telefoneert. Je klinkt trouwens ook veel energieker wanneer je rechtstaat of rondloopt dan wanneer je ineengedoken op een stoel zit. Walk the talk, letterlijk én figuurlijk.
 5. Stop een weerstandsband of fitness elastiek in de lade van jouw bureau. Zo ben je alweer een stap dichter bij spierversteviging of stretching tijdens je koffie- of lunchpauze. Dit is trouwens nog leuker met een collega erbij 🙂

Je hoeft dus geen wereldschokkende veranderingen door te voeren als je meer wil bewegen op het werk. Met kleine, laagdrempelige acties kom je al een heel eind!

Workshop ‘Meer bewegen op het werk’

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer tips om te bewegen op het werk? Boek een leuke, praktische workshop voor jouw organisatie en creëer een positieve sfeer tussen de collega’s.

Nog een stapje verder gaan en het team een volledige boost geven? Dan zijn er nog verschillende opties, bijvoorbeeld:

Als je als bedrijf zelf iets wil samenstellen, aarzel dan niet om de mogelijkheden te bespreken. Geen enkele workshop is bij ons hetzelfde! Wij passen de inhoud aan aan jouw behoeften.

Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op met jou.

  Naam en voornaam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  P.s. Onze hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas, maar je kan gezonde workshops boeken in heel Vlaanderen en Brussel. We verplaatsen ons met gemak van Gent, Brugge, Brussel