lunchbreak workout vlaanderen

3 uitstekende redenen om je dag op te fleuren met een lunchbreak workout

In energiek zijn, nieuws, workshops by Carline De Cauwer

– Heb je ’s middags last van vermoeide ogen?

– Voel je je futloos?

– En heb je vaak het gevoel dat je wel een mentale opkikker kan gebruiken?

Dan doe je er goed aan om voor een lunchbreak workout te gaan!

In Australië is het al jaren de gewoonte om te sporten tijdens de lunchtijd. Ook in Amerika kijkt niemand er raar van op als je gauw je sportkleren aantrekt tijdens de pauze. Maar in Europa moeten wij hier nog even aan wennen. Tijd om de schroom te laten vallen en gewoonweg te genieten van wat tussentijdse lichaamsbeweging.

Wij geven je alvast 3 schitterende redenen om hiermee te beginnen:

1. Je gunt jezelf een échte pauze

Geloof het of niet, maar je hersenen worden niet bepaald blij van een halfuur Facebooken of Whatsappen. Dit geconcentreerd tokkelen op het scherm van je smartphone vergt opnieuw veel van je geest. Zo begin je uiteindelijk niet frisser aan de tweede helft van de dag.

Een actieve pauze hoeft niet per se uit joggen, krachttraining of dans te bestaan.

Zorg er gewoon voor dat je kiest voor een verkwikkende activiteit. Geniet bijvoorbeeld al wandelend van wat frisse lucht.

Rek en strek je!

Zorg dat je je bloed weer voelt stromen.

Doe enkele squats, lunges, kleine sprongen en voel hoe snel je energie opwekt.

Eet je toch liever aan je bureau? Zorg dan dat je op z’n minst even je werkplek verlaat. Al is het maar voor 5 à 10 minuten. Dit om de eenvoudige reden dat je je werkplaats steeds zal blijven associëren met productiviteit en presteren. Van pauzeren is dus minder (of helemaal geen) sprake.

2. Je hebt meer tijd na het werk

Moet je na het werk ook nog

  • de kinderen ophalen?
  • boodschappen doen?
  • koken?
  • poetsen?
  • werken voor je bijberoep?

Dan is de kans groot dat er van sporten niks meer in huis komt.

Als je ’s middags (of ’s morgens) wat extra aan lichaamsbeweging hebt gedaan, hoef je dit alvast niet meer in te plannen na een lange werkdag. Voor de meeste mensen werkt het nu eenmaal beter om zo vroeg mogelijk op te dag te sporten/bewegen. We weten namelijk allemaal dat excuses sneller om de hoek loeren zodra we vermoeid raken.

Sport of beweeg dus vroeger op de dag en geniet ’s avonds van extra tijd!

3. Je bent veel productiever

Terwijl je anders misschien last hebt van een dipje na het middageten, zal je je na een lunchbreak workout weer helemaal energiek en gezond voelen! Je kan je weer makkelijker concentreren en begint met een positieve mindset aan de volgende werkblok.

Ook zin om een lunchbreak workout te proberen?

Bekijk dan onze webpagina voor het aanbod of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wij reiken je de tools aan om ’s middags actiever te zijn. Boek ons in voor een 1-op-1-traject, boostsessie of plan meteen een hele reeks workouts in. Afhankelijk van jouw behoeften, doen we verschillende suggesties.