gezonde scampi diabolique

Gezonde scampi diabolique met pit

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Scampi diabolique met pit

Op zoek naar een recept voor scampi diabolique, maar dan zonder de overtollige calorieën (lees: room, ketchup en witte wijn)? Dan is dit lekker pittig gerecht een uitstekende keuze.

We delen graag ons favoriet recept met jou!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 12 scampi, gepeld of ongepeld
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 5 grote tomaten / 1 blik gepelde tomaten / een bakje kerstomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 5 eetlepels kokosmelk (mag ook ietsje meer zijn)
  • 2 eetlepels olijfolie/kokosolie
  • chilipoeder/verse pepers/sambal, currypoeder, paprikapoeder, rode curry, (verse) basilicum, knoflook, peper en zout naar hartenlust

Instructies:

  1. Ontdooi de scampi (en verwijder het pantser indien het ongepelde scampi zijn. Je kunt het staartje trouwens wel laten zitten voor het uitzicht)
  2. Maak met een scherp mes een insnijding in de rug van elke scampi en verwijder zorgvuldig het darmkanaal.
  3. Schenk een scheutje olijfolie in een braadpan en verhit de olie op het vuur. Pel de sjalot en snipper deze in fijne stukjes. Stoof vervolgens de brokjes sjalot in de hete olie en roer tot ze glazig zijn.
  4. Snijd de tomaten in partjes. De zaadlijsten gebruiken we niet, enkel het stevige tomatenvlees. Snijd het vruchtvlees van de tomaten daarna in fijnere stukjes en giet ze in de pan.
  5. Snijd ook de paprika en champignons in stukjes en gooi ze bij de tomaten.
  6. Laat de groenten gaar worden en voeg de kruiden en kokosmelk toe. Dit geheel mag je nog even laten sudderen.
  7. Kruid ondertussen de scampi met peper en zout. Bak ze kort en krachtig in de hete braadpan met olijf- of kokosolie. Na een minuut kan je ze normaal gezien al omdraaien. Laat ze dan nog zo’n 30 seconden verder bakken. Niet langer dan dat, anders wordt de scampi rubber.
  8. Schep een flinke lepel tomatensaus in een dieper bord en leg de scampi erop. Werk vervolgens af met wat verse kruiden (bijvoorbeeld basilicum of peterselie)

Dit gerecht kan je serveren met zelfgedraaide courgettespaghetti of pasta naar keuze. ’t Eten is gereed!

In een mum van tijd tover je een heerlijk gerecht op tafel.

Heb je zelf moeite met lekker en gezond koken?

Dan ben je bij Fitter Vlaanderen aan het juiste adres. Blader alvast eens door ons aanbod van bedrijfsworkshops.

Vervolgens gaan we met jou in dialoog en kijken we hoe we een voorstel op maat kunnen uitwerken. Het ene bedrijf is namelijk het andere niet. En wij vinden het belangrijk om de juiste accenten te leggen.

Naast de workshop gezonde voeding zijn er ook nog andere opties, zoals:

Interesse?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op met jou om de opties te bespreken.

    Naam en voornaam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Jouw bericht

    P.s. Onze hoofdzetel bevindt zich in Sint-Niklaas, maar we verplaatsen ons gewoon naar jouw bedrijf. Van Lokeren, Lochristi en Gent tot Beveren, Kruibeke en Antwerpen.