overnight oats recept

Overnight oats met of zonder vruchten

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

The sky is the limit met overnight oats

Overnight oats, een ontbijt om eindeloos mee te variëren. Bovendien is het ontzettend makkelijk om te maken. Alleen spreekt de naam op zich al boekdelen: je hebt wat tijd en geduld nodig.

Je zet dit gerecht namelijk de avond van tevoren klaar in de koelkast. ’s Ochtends kun je je dan wel meteen op je ontbijt storten. Door het geheel te weken, maak je het makkelijker verteerbaar.

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 40 gram (eventueel glutenvrije) havervlokken
  • 120 gram volle platte kaas of yoghurt
  • 50 gram (ontdooide diepvries)frambozen
  • 50 gram blauwe bessen
  • 20 gram hazelnoten, geroosterd en gehakt
  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram amandelschilfers
  • Optioneel: 1 theelepel vanille-extract, honing of stevia

Instructies:

  • Meng de havervlokken in een kom samen met de platte kaas of yoghurt, frambozen, blauwe bessen, rozijnen, hazelnoten, amandelschilfers en vanille-extract, honing of stevia.
  • Plaats het geheel een nacht (of enkele uren) goed afgedekt in de koelkast.
  • Werk je ontbijt de volgende ochtend af met nog een extra laagje havervlokken, noten, amandelschilfers, bessen en frambozen.

Ook volgende combinaties zijn uitgeprobeerd en goedgekeurd:

  • Banaan, cacao nibs of poeder
  • Appel, kaneel, amandelschilfers, rozijnen
  • Chiazaad en andere superfoods
  • Ananas en kokosrasp
  • Vijgen en noten

Zin in andere heerlijke ontbijtideetjes?

Boek een workshop gezond ontbijt voor jouw bedrijf of organisatie. Wij leren jullie graag de kneepjes van het vak!