mug cake

Mug cake zonder suiker

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Mug cake, in 1-2-3 klaar

De mug cake of – iets minder sexy in het Nederlands – de snelle cake in een mok is een geweldige uitvinding! Je neemt enkele basisingrediënten, maakt er een mengsel van in een mok en stopt dit vervolgens een paar minuten in de microgolfoven. Het resultaat is een heerlijk cakeje als ontbijt, voor bij de thee of als verantwoord nagerecht.

Onze voorkeur gaat uit naar de verslavende combinatie van banaan, pindakaas en chocolade, maar uiteraard kan je de pindakaas vervangen door een andere lekkernij.

Ingrediënten (voor 1 mugcake):

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels haver- of amandelmeel
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Optioneel: topping van 2 eetlepels Griekse yoghurt en 30 gram pure chocolade)

Instructies:

  • Mix alle ingrediënten in een kopje of mok tot het een egaal geheel is.
  • Zet dit mengsel voor 1,5 minuut in de microgolfoven (op 800 of 900 watt).
  • Draai het kopje of de mok om op een bord zodat de cake loskomt en op het bord komt te staan.
  • Meng eventueel de ingrediënten voor de topping met een lepel en schep dit op de cake.
  • Rasp de pure chocolade over het geheel en serveer onmiddellijk.

Zin om met andere gezonde recepten aan de slag te gaan?

Boek dan een bedrijfsworkshop in over gezonde voeding, gezonde lunches of gezond ontbijt en laat je inspireren!