gevulde slawraps

Gevulde slawraps

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Slawraps, opgerold staat netjes

Ben je het beu om steeds een salade of een saaie broodtrommel mee te nemen als lunch? Probeer dan ‘ns deze frisse en knapperige slawraps.

Wat is dat, zo’n slawrap? Een wrap gemaakt van sla, gevuld met bijvoorbeeld gerookte kipfilet, komkommer, avocado en hummus. Eigenlijk een salade, maar dan opgerold.

Ingrediënten (voor 4 wraps):

  • 1 krop (ijsberg)sla
  • 4 eetlepels hummus (zelfgemaakte of uit de winkel)
  • 150 gram gebakken kipfilet of gerookte kipfilet in plakjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 gele/rode/groene paprika
  • 1 theelepel koriander
  • peper en zout
  • optioneel geroosterde pijnboompitten

Instructies:

  • Maak 4 grote slabladeren (de buitenste) los van de krop sla, spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken.
  • Snijd ondertussen de paprika en avocado in reepjes. Maak ook dunne komkommerplakken door met een aardappelschiller in de lengte te snijden.
  • Besmeer de bladeren sla in het midden en in de lengte met een laagje hummus. Verdeel daar overheen een kipfilet, gevolgd door een laagje met komkommer.
  • Werk de wraps af met een paar avocado- en paprikareepjes, pijnboompitten en koriander. Breng de wraps op smaak met wat peper en zout.
  • Rol de wraps voorzichtig op. Snijd de wrap vervolgens doormidden en leg ze op een bord. Garneer eventueel met wat extra pijnboompitten.

Je hoeft geen genoegen te nemen met 1 wrap. Je kan er gerust 2 of zelfs 3 nemen. Ze zijn namelijk lekker en gezond.

Ook met slawraps kan je trouwens eindeloos variëren. Zo kan je er maken met 1) gerookte zalm, Boursin en dille, 2) kip, noten en appel, 3) gehakt, maïs en Mexicaanse kruiden, ..

Wil je aan de slag gaan met gezonde recepten?

Boek dan vandaag nog een leuke kookworkshop of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

We hebben er al zin in!