gezond afslanken tips

Hoe gezond afslanken? Dit is de sleutel!

In fit zijn, nieuws by Carline De Cauwer

Gezond afslanken, voor velen geen koud kunstje

Er zijn bij ons al heel wat mensen de revue gepasseerd waarbij gezond afslanken onmogelijk leek te zijn. Zij hadden als het ware een plateau bereikt en zagen geen daling meer in hun vetpercentage. De voornaamste reden was dat ze de fout hadden gemaakt om (zelfs meerdere malen) te streng te diëten.

Ze doorliepen allemaal hetzelfde patroon: ze waren ontzettend gemotiveerd, hadden (tijdelijk) enorm veel wilskracht en probeerden weinig te eten. Dit alles met slechts 1 doel: op een zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk kilo’s verliezen. De gevolgen van zo’n crashdieet? Je lichaam zet zichzelf in spaarstand waardoor het minder efficiënt calorieën verbruikt. En meer dan eens zag ik ook nog eens dat alle kilo’s (plus enkele extra) er in een mum van tijd weer aanplakten zodra ze stopten met het strikte voedingspatroon.

Vermijd deze problemen en ontdek eerst hoeveel calorieën jij dagelijks verbruikt (of laat ze berekenen door je personal trainer of diëtist). Daarna kan je berekenen hoeveel je mag eten om vlot te vermageren en tracht daar weinig of niet onder te gaan. Zo voorkom je dat je dagelijkse energiebehoefte verlaagt en je metabolisme vertraagt.

Rauwkost en afzien?

Laat gezond eten geen straf zijn. Wees positief en denk ‘ns aan de vele voedingsmiddelen die misschien niet in jouw koelkast liggen of die je nog moet ontdekken. Je kunt wel degelijk afslanken zonder honger te lijden en ondertussen heerlijk experimenteren met verschillende producten. Zo wordt het makkelijker om de kilo’s blijvend kwijt te raken en vermijd je het jojo-effect.

Heb je bijvoorbeeld deze producten al uitgeprobeerd:

  • Quinoa (heeft een hardere ‘bite’ dan couscous en is een bron van eiwit, magnesium, vezels, ijzer en vitamines)
  • Zoete aardappelen (een zoete en kruidige groente die perfect past in zowel hartige als zoete gerechten)
  • Halloumi (een traditionele Cypriotische geitenkaas, gemaakt van een mengsel van schapen- geitenmelk, heerlijk!)

Maak je maaltijden interessant. Varieer met geuren, kleuren en smaken. Maar nog belangrijker: eet voldoende. Een auto rijdt uiteindelijk ook niet zonder brandstof …

Wil je meer tips om af te vallen?

Die kunnen we je geven tijdens een van onze dynamische bedrijfsworkshops. Of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bekijken!