havermoutrecepten

Pimp my breakfast: 3 havermoutrecepten

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Havermoutrecepten om duimen en vingers af te likken

Mensen vragen ons vaak wat ze nu ’s morgens moeten eten indien ze hun dagelijks brood moeten afwisselen met andere voedzame ontbijten. Nochtans is het heel eenvoudig: met havermout, Griekse yoghurt, amandelmeel, cottage cheese etc. kan je eindeloos variëren.

We geven je hier alvast 3 verschillende havermoutrecepten om die gewone havermout onweerstaanbaar te maken.

 Chocoholic havermout

DSC_0438

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 6 eetlepels havermout
  • Ongeveer 250 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 1 banaan, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
  • 1 theelepel cacaonibs of wat schilfers pure (75+) chocolade
  • 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
  • Optioneel: stevia of zoetstof naar smaak

Instructies:

  • Meng de amandelmelk samen met de havervlokken en stop ze ongeveer 1,5 minuut in de microgolfoven of breng ze aan de kook.
  • Voeg vervolgens 2 eetlepels cacaopoeder toe en meng het geheel goed.
  • Bedek de havermoutpap met schijfjes banaan en werk af met cacaonibs, gehakte hazelnoten en cacaonibs.

Summervibe havermout

DSC_0440

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 6 eetlepels havermout
  • 250 milliliter kokosmelk (of ongezoete amandelmelk indien je het voldoende vindt om kokosrasp te gebruiken als smaakmaker)
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 1/2 mango, in stukjes gesneden
  • Optioneel: stevia of zoetstof naar smaak

Instructies:

  • Meng de amandelmelk en 2 eetlepels kokosrasp samen met de havervlokken en stop ze ongeveer 1,5 minuut in de microgolfoven of breng ze aan de kook.
  • Bedek de havermoutpap met stukjes mango en werk af met een eetlepel kokosrasp.

Havermout met appel en kaneel

DSC_0439

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 6 eetlepels havermout
  • 250 milliliter ongezoete amandelmelk
  • 1/2 appel, in schijfjes gesneden
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel amandelschilfers
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Optioneel: stevia of zoetstof naar smaak

Instructies:

  • Voeg de amandelmelk en kaneel bij de havervlokken en stop het geheel ongeveer 1,5 minuut in de microgolfoven of breng het aan de kook.
  • Bedek de havermoutpap met schijfjes appel, rozijnen en amandelschilfers.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw gezond ontbijt?

Boek een workshop gezond ontbijt in voor jouw bedrijf en ga aan de slag met massa’s tips & tricks.