Gezonde courgette chips

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Toegegeven, wanneer het op eten aankomt heb ik het liefst zo snel en zo makkelijk mogelijk een gezonde lekkernij op mijn bord. Maar courgette chips, da’s een geval apart. Het duurt niet lang om de courgetteplakjes voor te bereiden, al moeten ze wel even in de oven staan. Toch is het de moeite waard … zo de moeite waard!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 courgette
  • 1 eiwit van een groot ei
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • Peper, zout en knoflookpoeder naar smaak

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Was de courgette en droog hem goed af. Snijd hem vervolgens in zeer dunne plakjes (ongeveer 2 à 3 mm).
  • Meng de Parmezaanse kaas, amandelmeel, peper, zout en knoflookpoeder door elkaar.
  • Dompel de plakjes courgette nu een voor een onder in het eiwit en vervolgens in de kaasmengeling. Indien je allergisch bent voor eieren, kan je ook een eetlepel olijfolie gebruiken.
  • Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de courgette chips vervolgens 40 à 50 minuten in de oven en draai ze halverwege de baktijd om voor het beste en meest knapperige resultaat.
  • Laat ze daarna afkoelen op de bakplaat of op een bord en smullen maar!

Geen fan van een hartige hap? Dan kan je proberen om een zoete variant te maken met courgette, honing en amandelmeel. Even de oven in en je hebt eveneens een heerlijk tussendoortje.

Wil je ook graag genieten van een energieker leven, maar wil je vooral niet het gevoel hebben niks meer te mogen eten? Dat is zeker mogelijk! Neem vrijblijvend contact op voor voedingsadvies.