Wat te eten voor het sporten?

In fit zijn, nieuws by Carline De Cauwer

Op aanvraag van een heleboel geïnteresseerde Fitte Vlamingen die de workshop ‘Sport en voeding’ vorige maand hebben bijgewoond, vatten we graag nog ‘ns kort samen wat je nu het beste eet voor het sporten. Wil je je consumptie niet 4 keer opnieuw eten, geen krampen of een stekende pijn in je zij? Dan hou je bij voorkeur rekening met wat, hoeveel én wanneer je eet voor het sporten. Hieronder enkele voorbeelden:

4 uur voor het sporten

Eet je ongeveer 4 uur voor het sporten, dan mag je zeker wat pasta of rijst met groenten en eventueel mager vlees of vis eten. Probeer gebakken, gefrituurd en gepaneerd eten zo veel mogelijk te vermijden. Ook pikante voeding nuttig je beter op een ander moment, want dit kan je maag en darmen behoorlijk prikkelen. Een goed voorbeeld van een pre workout maaltijd is dan spaghetti met tomatensaus (en eventueel wat rundsgehakt).

spaghetti

 

 

 

 

 

3 uur voor het sporten

Wanneer je ongeveer 3 uur voor het sporten wil eten, houd er dan rekening mee dat je minder tijd hebt om een zwaardere maaltijd te verteren. Kies daarom niet voor pasta of rijst, maar ga voor een snede brood, toast of een wrap met groenten en eventueel mager vlees of kaas. Een stevige noten- en zadenreep, een plak bananenbrood of havermoutkoekjes zijn eventueel ook ’n optie. Let wel op met het aantal toegevoegde suikers!

wrap

 

 

 

 

 

1 à 2 uur voor het sporten

1 à 2 uur voor het sporten ga je beter voor een lichte snack, zoals fruit, yoghurt of een (zelfgemaakte) shake, zodat de koolhydraten snel kunnen worden opgenomen in je bloed en er weinig tot geen energie verspild wordt aan het verteringsproces. Wil je het toch graag iets steviger? Pimp je snack dan met wat gedroogde vruchten of noten.

 

 

 

 

 

 

Leer te luisteren naar je lichaam en ontdek welke voeding jou genoeg energie levert om een stevige training te overleven. Wens je graag meer specifieke tips over (sport)voeding om meteen toe te passen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Wij helpen jou met veel plezier naar een gezondere levensstijl.