Gevulde avocado met garnalen

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Heb jij ook al vaak gehoord dat avocado ontzettend gezond is, maar weet je eigenlijk niet wat je ermee kan doen? Join the club! Onze kennis reikte tot voor kort niet verder dan het maken van guacamole of het louter in plakjes snijden van het zachte vruchtvlees. Ondertussen hebben we meer geëxperimenteerd met verschillende ingrediënten. Een absolute aanrader is bijvoorbeeld deze gevulde avocado met grijze of roze garnalen.

Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 2 avocado’s
  • 100 gram garnalen
  • 2 eieren, hardgekookt en gepeld (in dit geval waren het kwarteleitjes, want die hadden we nog op overschot)
  • Het sap van een halve citroen of limoen
  • Een snufje peper, zout en eventueel knoflook(poeder) naar smaak
  • Een takje verse peterselie en/of dille, gehakt

Instructies:

  • Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit.
  • Snijd het vruchtvlees dan eerst in de lengte in en daarna in de breedte. Let hierbij op dat je niet door de schil heen snijdt!
  • Lepel vervolgens voorzichtig het vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een apart kommetje. Bewaar de avocado schillen ondertussen even apart.
  • Pureer het vruchtvlees en voeg er citroen- of limoensap, peper, zout en knoflook aan toe.
  • Spoel de garnalen, laat ze uitlekken en meng ze onder de avocado.
  • Schep dit mengsel opnieuw in de lege avocadoschillen en werk af met een half ei (of 2 halve kwarteleitjes) en wat verse peterselie en/of dille.
  • Dien onmiddellijk op en eet smakelijk!

Zoals je ziet is dit opnieuw su-per makkelijk te maken. Probeer dit gerecht ook zeker eens met (gerookte) zalm. Je kan het eten als lekker en gezond ontbijt, maar als je geen fan bent van een hartige start, kan je het ook meenemen als lunch.

Wil jij ook graag aan de slag met gezonde voeding, maar weet je niet precies hoe? Neem dan contact op met ons voor dat laatste duwtje in je rug!