Bolcourgette lasagne met geitenkaas

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

De courgette, een van onze favorieten groenten. Hij is namelijk licht verteerbaar, zit boordevol vezels en mineralen en is su-permakkelijk te verwerken in verschillende gerechten. En als kers op de (courgette)taart bevat deze groente een verwaarloosbaar aantal calorieën.

We hebben al eerder lasagne van aubergine en courgette gemaakt, maar ook met een bolcourgette kan je smakelijke maaltijden klaarmaken. Je kan deze vullen met allerlei lekkers of in plakjes snijden en er een torentje van maken. Tijd om te experimenteren!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 bolcourgettes
  • 100 gram geitenkaas (of mozzarella)
  • 200 gram rundergehakt of filet américain
  • 5 tomaten / een blik gepelde tomaten, in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel kokosolie/olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Italiaanse kruiden naar hartenlust (oregano, basilicum, rozemarijn, …)
  • Zout en peper
  • Optioneel: 1 teentje knoflook / 1 eetlepel knoflookpoeder

Instructies:

  • Snijd de ui (en de knoflook) en fruit deze in de kokos- of olijfolie. Voeg vervolgens gehakt of filet américain toe en kruid goed met peper en zout.
  • Stoof de stukjes paprika met de tomaten. Voeg daarna de tomatenpuree toe.
  • Laat het geheel sudderen en kruid af met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was en snijd de bolcourgette in plakjes. Spreid ze uit op een ovenplaat en laat ze 10 minuten grillen in de oven.
  • Maak ten slotte een stapeltje van de courgetteplakken en leg er telkens wat geitenkaas en saus tussen.
  • Bestrooi het geheel met pijnboompitten en brokjes geitenkaas.
  • Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
  • Dien onmiddellijk op en genieten maar!

Ondertussen courgettes in bulk aangekocht? Dan kan je er nog tal van andere gerechten mee maken, zoals courgettechips of courgettespaghetti.