Gezonde spinaziewafels

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Groene wafels … Seriously? Eerlijk gezegd vonden wij dit er ook niet al te appetijtelijk uitzien, maar onze nieuwsgierigheid was groter dan de achterdocht. Dus namen we de proef op de som en sloegen we aan het bakken. Het resultaat was allesbehalve teleurstellend: deze spinaziewafels zijn heerlijk en origineel. Zet je dus even over de groene kleur en experimenteer naar hartenlust. Hieronder kan je alvast ons recept vinden.

Ingrediënten (voor 4 wafels):

  • 4 handen spinazie
  • 3 eieren (of 1 volledig ei en 3 eiwitten)
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder/soda
  • Peper, zeezout en/of knoflook(poeder) naar smaak
  • Optioneel 1 eetlepel geraspte kaas voor de liefhebbers

Instructies (eigenlijk te eenvoudig om te vermelden):

  • Verwarm het wafelijzer.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze met een staafmixer of keukenmachine tot er een egaal (groen) beslag ontstaat. Zegt de groene kleur jou niks? Dan kan je er steeds wat courgetteblokjes of extra kaas aan toevoegen.
  • Bak het beslag in het wafelijzer totdat de wafels lichtbruin zijn.
  • Serveer onmiddellijk of neem ze mee als handige lunch of snack.

Tip: Deze spinaziewafels zijn ook heel erg lekker met cottage cheese en gerookte zalm! Of serranoham en boursin. Hmmm …