Carpaccio salade

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

“Hoe, jij eet amper brood? Wat eet jij dan ’s middags?” is een vraag die ik heel vaak hoor. Het is overduidelijk dat wij Vlamingen nog steeds vasthangen aan onze traditionele broodmaaltijden. Want dat is snel en makkelijk. Nu wil ik nogmaals benadrukken dat salades, lunchwraps of eiermuffins net zo snel en makkelijk worden gemaakt. Het is voornamelijk het afwijken van onze routines -en de hier bijbehorende gemakzucht- dat ons tegenhoudt.

Hoewel ik vroeger ook minstens 2 keer per dag brood at, heb ik enkele jaren geleden beseft dat er nog zovele andere mogelijkheden zijn om je lunch opnieuw ‘sexy’ te maken. Bovendien heb ik nu geen last meer van dipjes en een zwaar gevoel in mijn buik.

Hieronder vind je het recept van mijn carpaccio salade.

Ingrediënten:

  • 50 gram gemengde sla
  • 100 gram rundercarpaccio
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • optioneel: een dressing van olijfolie en limoen

Instructies:

  • Meng de salade met de carpaccio.
  • Strooi er geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas op.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Serveer eventueel met een dressing van olijfolie en limoen.

Kan jij op die tijd je boterhammen smeren? Challenge accepted.