eiermuffins

Eiermuffins: jouw SOS kit voor vanavond

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

  • Weinig zin en/of tijd om te koken?
  • Zit jouw koelkast nog vol met allerlei restjes waar je geen blijf mee weet?
  • Ga je je binnen het halfuur waarschijnlijk op een snelle hap storten uit miserie?

Dan zijn eiermuffins jouw S.O.S. kit voor vanavond!

Eiermuffins to the rescue

Deze hartige ‘gebakjes’ zijn ontzettend makkelijk te maken. Eigenlijk is het gewoon koken met alle restjes van afgelopen week.

Bekijk hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 6 muffins):

  • 6 hele eieren, bij voorkeur biologisch of “vers van’t vat”
  • 2-4 eetlepels (kokos- of amandel)melk naar smaak
  • 3 plakken (serrano)ham
  • 1 grote tomaat / 6-8 kerstomaten
  • 1 eetlepel olijf- of kokosolie om de vormpjes in te vetten
  • kruiden: peper, zout, kurkuma, Italiaanse kruiden
  • optioneel: gebakken champignons, ui, look, spekjes, courgette, zongedroogde tomaten, olijven …
  • optioneel: 1 theelepel bakpoeder om het beslag te laten rijzen.

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvormpjes in met olijf- of kokosolie. Indien je papieren vormpjes hebt, is dit uiteraard niet noodzakelijk.
  • Klop de eieren goed op met de kruiden, het bakzout en eventueel de melk.
  • Leg een half plakje (serrano)ham op de bodem van de vullingen. Ook de andere groenten kan je eraan toevoegen.
  • Giet het eierbeslag in de vullingen en laat ze vervolgens 15 à 20 minuten bakken in de oven.
  • Serveer ze koud of warm.

Echt héél veel restjes over? Maak dan ineens een (drie)dubbele portie. Je kunt de muffins perfect invriezen of de komende dagen verder opeten.

Geïnspireerd om aan de slag te gaan met gezonde voeding?

Dan kunnen wij jou nog een extra duwtje in de rug geven. Bekijk hier ons aanbod van bedrijfsworkshops of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij kunnen niet wachten om erin te vliegen met jou en jouw collega’s!