Scampi brochette, retteketet
Het wordt stilaan warmer en dan hebben we doorgaans minder zin in een zware maaltijd. Tover daarom eens de zomer op je bord met deze scampi brochette!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 16 scampi, gepeld en schoongemaakt (maar laat het staartje eraan voor de show)
- Een halve ananas, in kleine stukjes gesneden
- 8 kerstomaten
- 8 plakjes spek, fijn gesneden
- Peper, zout, curry, paprika en viskruiden naar smaak
- Een aantal houten spiesjes
Instructies:
- Prik alle ingrediënten op de stokjes. Eerst een stukje ananas, dan een scampi omhuld met spek, daarna een kerstomaat en tot slot een andere scampi met spek.
- Vul de prikkers tot alle ingrediënten op zijn.
- Kruid de satés met peper, zout en eventueel paprikapoeder, curry en/of viskruiden. Gember en limoen lijkt me eveneens een heerlijke combinatie.
- Leg de scampibrochettes ongeveer 5 minuten op de grill tot het spek krokant is. Draai de spiesjes vervolgens om en laat ook de andere zijde krokant worden.
- Serveer met een frisse salade van diverse groenten of een wokmix waaraan je curry en appel kan toevoegen.
Geen fan van spek? Vervang dit dan door rauwe ham. Pimp je brochette -indien gewenst- ook met stukjes paprika, mango en rode ui.
Zin in een kook- of voedingsworkshop in jouw bedrijf?
Dan leren we je meteen de kneepjes van het vak! Bekijk ons aanbod aan bedrijfsworkshops of neem contact op om de andere mogelijkheden te bekijken.