Zoete maissoep met kippenreepjes

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Vooral in de herfst en winter houden wij van hartverwarmende soepen die ons voldoende energie bieden en ons een aantal uren verzadigd houden. Hiervoor is een maaltijdsoep de beste keuze! Zoals de naam het zelf zegt, kan je een maaltijdsoep beschouwen als een volwaardige maaltijd. Het is ideaal om te eten, want je neemt er zowel vocht als massa’s voedingsstoffen mee op. Bovendien kan je er allerlei ingrediënten in kwijt en kan je ze steeds naar hartenlust op smaak brengen. Met de juiste kruiden tover je een gewone groentesoep om tot een heerlijke smaaksensatie.

Deze maïssoep met kippenreepjes is bijvoorbeeld een absolute topper voor zoetebekken en liefhebbers van verschillende buitenlandse keukens. In dit gerecht vinden we namelijk een Mexicaanse en Thaise toets terug!

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram maïskorrels, uitgelekt
  • 300 gram kip, gekookt en in reepjes gesneden
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 uien, gepeld en gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel currypoeder
  • 600 milliliter water & 2 kipbouillonblokjes of 600 milliliter gevogeltebouillon
  • Blaadjes van 4 takjes platte peterselie (of koriander als je dit lekker vindt)
  • Peper naar smaak

Instructies

  1. Verhit een hoge soeppan en fruit de stukjes ui in 2 eetlepels olijfolie totdat deze glazig zien.
  2. Kruid ze af met kurkuma en curry en laat het geheel nog een minuut bakken.
  3. Schenk vervolgens het water en kokosmelk erbij en verkruimel de bouillonblokjes erover.
  4. Roer er daarna de maiskorrels door en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Mix de soep desgewenst met een staafmixer of houd de brokjes maïs als je wat meer ‘bite’ wil.
  6. Roer er tot slot de gekookte kip door en breng eventueel extra op smaak met extra peper, kurkuma en/ of curry.
  7. Giet de soep in kommen en garneer met grof gehakte platte peterselie en enkele maiskorrels.

Heerlijk!