Zelf notenpasta maken? Da’s echt een fluitje van een cent!
Alternatief voor bewerkte producten uit de winkel
Salades en charcuterie uit de winkel zitten vol e-nummers en additieven die onze gezondheid schaden. Je doet er dus zeker goed aan om je eigen salades en spreads te maken. Het kost je uiteindelijk niet veel tijd of moeite.
Alleen al door je hapjes, beleg en tussendoortjes te vervangen door eerlijk, onbewerkt voedsel met meer omega 3 erin, laat je bovendien heel wat hormoonverstoringen achterwege.
Zelf notenpasta maken met eender welke noot
Je kan het recept van notenspread aanpassen naar jouw eigen smaak. Een walnotenspread eet je bijvoorbeeld op een cracker met wat brie, een macadamiapasta op een wrap met tuinkers, rucola en geitenkaas en amandelpasta smaakt heerlijk in havermout. De hazelnootpasta is dan weer heerlijk met een koffielepel cacaopoeder. Net choco 🙂
Ingrediënten
- 200 gram noten naar keuze
- 2 of 3 eetlepels notenolie (bijvoorbeeld walnootolie)
- snufje zeezout
- optioneel: 1 eetlepel rauwe honing
Instructies
- Doe de walnoten in een kleine blender/foodprocessor en maal ze fijn. Eerst krijg je notenpoeder, daarna een smeuïge notenpasta.
- Meng er dan pas de notenolie doorheen en voeg honing en zeezout toe naar smaak.
- Klaar! Ja, echt …
Zin om meer aan de slag te gaan met zelfgemaakte spreads? Dan is onze eiersalade ook een topper van formaat!