Gezonde oosterse eiersalade

In nieuws by Carline De Cauwer

Zondagavond is het ideale moment om alvast wat maaltijden voor te bereiden voor de komende dagen. Vandaag maken we een snelle en gezonde oosterse eiersalade. Deze kan je eten bij het ontbijt, bij de lunch of gewoon als bijgerecht.

Anders dan bij de kant-en-klare variant zit deze eiersalade niet vol vette mayonaise en bewaarmiddelen. Het is een pittig, smaakvol gerecht dat ontzettend goed is voor je gezondheid.

Eieren van loslopende kippen zitten namelijk boordevol vitamine A, B12, D, ijzer, zink, selenium en omega 3-vetzuren, stoffen waar een groot deel van de Belgen een tekort aan heeft.

Ingrediënten

  • 6 eieren, gekookt en gepeld
  • 3 eetlepels sojasaus
  • Een scheutje (appel)azijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel komijn (of gember of citroengras)
  • Gemalen peper naar smaak
  • Optioneel: een eetlepel volle yoghurt, kwark of zure room als je het smeuïger wil

Instructies

  1. Snijd de eieren in stukjes.
  2. Meng de rest van de ingrediënten erdoor en begin te proeven.
  3. Voeg naar hartenlust nog wat extra kruiden toe. Werk het echt af naar je eigen smaak.
  4. Garneer met wat verse kruiden zoals koriander of peterselie

Tip: Nog lekkerder met een plak avocado erbij!

Wil je graag creatief zijn met eieren? Probeer dan ook zeker onze eierwrap met zalm en tonijn, eiermuffins of onze frittata!