zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Zalmtartaar en avocado, massa’s goede vetten

Wij zijn gek op rauwe zalm! Maar het is ontzettend belangrijk dat je hiervoor vis van goede kwaliteit neemt. Onze voorkeur gaat uit naar vis van de visboer, maar ook bij Delhaize en Albert Heijn kan je tegenwoordig lekker verse vis kopen. Dit recept van zalmtartaar met avocado bevat alle goede vetten en een hoge dosis eiwitten, dus je blijft véél langer verzadigd.

Ingrediënten (voor 2 personen):

Tartaar

  • 150 gram zalm (vers en rauw of gerookt), in stukjes gesneden
  • 1 avocado, in stukjes gesneden
  • 1/2 komkommer, geraspt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • Enkele steeltjes pijpajuin, in stukjes gesneden

Dressing

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (of mayonaise)
  • 1 eetlepel sojasaus (Persoonlijk verkies ik Kikkoman, heerlijk!)
  • 1/2 theelepel wasabi (Dit kan je bijvoorbeeld kopen in Delhaize, Albert Heijn of in de Aziatische supermarkt)

Afwerking

  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies:

  • Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de tartaar.
  • Roer vervolgens de ingrediënten van de dressing in een apart kommetje door elkaar.
  • Giet de dressing bij de tartaar, meng het geheel en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Werk af met wat citroensap en serveer onmiddellijk.

Smaakt de komkommer te hard door? Dan kan je ook verse mango gebruiken om het gerecht een zoetere toets te geven. Dit is een heerlijk frisse lunch, laat het je smaken!

Wil je graag een kookworkshop inplannen in jouw bedrijf?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een voorstel op maat!