Chocolademousse met avocado

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Gezonde chocolademousse, een utopie? Helemaal niet! Met avocado en banaan zorg je voor een zachte, smeuïge structuur. De smaak optimaliseer je met cacaopoeder en amandel- of kokosmelk. Een eenvoudig, maar heerlijk dessert!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 grote rijpe banaan
  • 1 rijpe avocado
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder (neen, geen Nesquik)
  • 1 theelepel citroensap of vanille-extract
  • Een flinke scheut amandel- of kokosmelk (afhankelijk van de grootte van je banaan en avocado)
  • Optioneel: kokosroom en schilfers pure (80%) chocolade

Instructies:

  • Pureer de banaan en avocado in een blender of met een staafmixer.
  • Voeg het cacaopoeder, het citroensap/vanille-extract en de amandel- of kokosmelk toe aan het mengsel en roer het geheel door elkaar.
  • Verdeel de chocolademousse over 2 potjes en werk af met een eetlepel opgeklopte kokosroom en pure chocoladeschilfers.
  • Zet de potjes nog 1 à 2 uur in de koelkast voor een frissere smaak.

Je kan dit dessert ook versieren met kokosschilfers, gedroogde gojibessen of vers fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mango, banaan, …). Vind je het niet zoet genoeg? Voeg een theelepel rauwe honing toe. Dit is genieten!

Wil je ook gezonder gaan leven, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of mis je net die stok achter de deur om je nieuwe levensstijl voor eens en voor altijd vol te houden? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over online coaching.