Tomaat-mozzarella afgezaagd? Niet op deze manier!
Dit gerecht is een variant op het klassieke tomaat-mozzarella gerecht. Snel en super eenvoudig te bereiden.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 grote tomaten
- 2 bollen mozzarella
- 1/4 courgette
- 2 eetlepels pesto (uit de winkel of vers)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 theelepel olijf- of kokosolie
- peper en zout
- verse basilicum
Voor verse pesto:
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram verse basilicum
- 1⁄2 teentje look
- 7 cl olijfolie
- 1⁄4 citroen
- 30 gram pijnboompitten
- Peper en zout
Instructies voor de pesto:
Stop de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, look en basilicum samen in de blender. Giet er vervolgens de olijfolie bij en mix het geheel tot een gladde pesto. Voeg er naar smaak citroen, peper en zout bij.
Instructies voor de tomaat-mozzarella:
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Snijd de tomaten, courgette en bollen mozzarella in plakken.
- Vet de ovenschaal in met een theelepel olijf- of kokosolie. Schik vervolgens de tomaat-, courgette- en mozzarellaplakken afwisselend in de schaal.
- Leg de pesto op de tomaat, courgette en mozzarella en plaats het geheel ongeveer 8 à 10 minuten in de oven.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten.
- Haal het gerecht uit de oven en werk af met verse basilicum en pijnboompitten. Serveer eventueel met een snede zuurdesembrood.
Meer weten over gezonde voeding?
Plan een leuke kookworkshop of infosessie in voor jouw bedrijf!
Wij hebben alvast zin om erin te vliegen.