Suikervrije aardbeientaartjes

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Deze suikervrije aardbeientaartjes hebben ons hart gestolen. Hoewel bakken zonder of met minder suiker – zeker in het begin – een uitdaging kan zijn, is er niks moeilijks aan dit recept.

Je kan de aardbeien perfect vervangen door ander fruit zoals ananas, mango of frambozen. Allemaal heerlijk op deze suikervrije taartjes!

Ingrediënten (voor 4 taartjes):

Bodem

  • 250 gram (volkoren) bloem
  • 150 gram boter
  • 8 gram Stevia of 40 gram Tagatesse
  • 1 ei
  • De inhoud van 1 vanillestokje of 4 druppels vanille-extract

Vulling en afwerking

  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram ricotta of verse opgeklopte kaas
  • 5 gram Stevia of 25 gram Tagatesse
  • Zeste van een halve citroen of limoen
  • 12 grote aardbeien

Instructies:

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zeef de bloem, maak een kuiltje in het midden en voeg daar de Stevia of Tagatesse in.
  • Breek dan het ei op de zoetstof.
  • Snijd de boter vervolgens in kleine blokjes en leg ze verspreid over de bloem.
  • Kneed het deeg daarna met de hand (of eventueel met een keukenrobot).
  • Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast en rold het dan pas uit.
  • Bekleed tot slot de bakvormen met het deeg en bak de bodempjes 10 minuten af in de voorverwarmde oven.

Vulling en afwerking

  • Klop de mascarpone met de ricotta/verse kaas en zoetstof tot een smeuïg geheel en meng er de citroen-/limoenzeste onder.
  • Vul de afgekoelde taartbodempjes met de mascarponevulling.
  • Was dan de aardbeien en dep ze goed droog. Verwijder de steeltjes, halveer ze en leg ze ten slotte op de vulling.

Werk eventueel af met amandelschilfers of verse munt.

Wil je graag aan de slag met een gezondere levensstijl, maar weet je niet precies waar te beginnen? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. We helpen je met veel plezier verder om de eerste stappen te zetten.