noten- en zadenreep recept

Noten- en zadenreep voor instant energie

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Dipje? Zadenreep to the rescue

Met noten, zaden en gedroogde vruchten kan je lekker gezonde snacks maken. Deze Paleo noten- en zadenreep vult je maag tot de volgende hoofdmaaltijd.

Ingrediënten (voor 6 repen):

  • 125 gram amandelen
  • 125 gram walnoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram kokosrasp
  • 20 gram lijn- of chiazaad
  • 100 gram gedroogde cranberry’s, abrikozen of vijgen
  • 50 gram rauwe honing
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kaneel
  • Optioneel: havervlokken voor een hoger koolhydraatgehalte, ideaal voor het sporten

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de ovenschaal met bakpapier.
  • Hak alle droge ingrediënten fijn en meng ze in een kom.
  • Meng in een andere kom de honing, gesmolten kokosolie en eieren. Giet deze mengeling vervolgens bij de droge ingrediënten en roer goed tot je een stevig deeg krijgt.
  • Verdeel het deeg over de bakvorm en duw goed aan. Zorg dat het maximaal 1,5 à 2 centimeter hoog is.
  • Bak dit geheel ongeveer 30 minuten in de oven en snijd er meteen repen van.
  • Laat ze afkoelen in de bakvorm. Indien je ze steviger wil, kan je ze in de koelkast stoppen.

Dit is een heerlijk tussendoortje! Bovendien kan je er nog een hele tijd van genieten (als je er tussendoor kan afblijven, uiteraard …).

Op zoek naar andere inspirerende recepten?

Je kunt een workshop gezonde tussendoortjes inplannen voor jouw collega’s. Samen aan de slag met gezonde voeding!