Courgettespaghetti met tomatensaus

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Met een spirellisnijder kan je groenten zoals courgette, wortelen en zelfs pastinaak omtoveren tot een spaghettifantasie. Alleen heb je met deze tool vaak een relatief groot stuk groente over waarvan je onmogelijk spirelli of spaghetti kan maken. De overschot kan je dan perfect in blokjes snijden en in de pan gooien. Daarnaast is het redelijk gevaarlijk om helemaal tot het laatste stukje van de groente te draaien.

Wil je toch graag uitpakken met je zelfgemaakte groente- of fruitspirelli zonder een stukje vingertop te verliezen? Of maak je – net zoals wij – graag meteen een grote portie zodat je de snijder maar 1 keer moet afwassen? Dan is er ook nog een ander geweldig hebbeding op de markt: de Domo My Spirelli. Deze mochten we na de laatste kookworkshop meteen uitproberen van Belectron.

Wat ’n handige keukenrobot om grote hoeveelheden courgette, rode biet, koolrabi, wortel, knolselder, pastinaak, peer of appel (voor een heerlijk appeldessert of -ontbijt) te versnijden in smalle of brede spirellislierten. We geven toe dat dit hulpmiddel bijzonder snel, eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. Conclusie? Wij geven onze Domo My Spirelli niet meer af, dankjewel!

Graag delen we ook ons super simpel en gezond recept van courgettespaghetti. Maak meteen een driedubbele portie, vries de rest in en gebruik de saus opnieuw voor je lasagne, een andere ovenschotel of gewoon een nieuwe portie courgettespaghetti 🙂

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram rundergehakt of filet américain
  • 2 courgettes
  • 5 tomaten / een bakje cherry tomaatjes / een blik gepelde tomaten, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree.
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel kokosolie/olijfolie
  • Italiaanse kruiden naar hartenlust (oregano, basilicum, rozemarijn, …)
  • zout en peper
  • optioneel 1 teentje knoflook / 1 eetlepel knoflookpoeder

Instructies:

  • Draai de courgettes door de spirellisnijder. Op die manier krijg je mooie slieren courgettespaghetti.De stukjes die je niet meer kan draaien, mag je versnijden en in de spaghettisaus verwerken. Heb je ook ’n Domo My Spirelli of andere keukenrobot? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe de jouwe het beste werkt!
  • Snijd de ui (en de knoflook) en fruit deze in de kokos- of olijfolie. Voeg vervolgens gehakt of filet américain toe en kruid goed met peper en zout.
  • Stoof de stukjes paprika mee en daarna de tomaten. Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe.
  • Laat het geheel sudderen en kruid met de Italiaanse kruiden.
  • Kook de courgetteslierten beetgaar (2-3 minuten). Giet ze vervolgens af en schep de porties uit.
  • Leg er daarna een aantal eetlepels tomatensaus op en garneer met verse basilicum of zwarte peper.

Er zijn verschillende variaties mogelijk. Zo kan je nog pijnboompitten, champignons of olijven toevoegen aan het geheel.

Experimenteer en geniet!