Suikervrij magnum ijsje

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Het is zover: de zon schijnt weer volop! Het belletje van de ijskar lokt je naar buiten of je haalt plots zelf een hele voorraad Ben&Jerry’s in huis. Goed voor een momentje instant happiness, maar al gauw moet je het bekopen met een gebrek aan energie en een opgeblazen gevoel. Dit suikervrij magnum ijsje is eenvoudig te maken en een pak gezonder dan de gesuikerde variant. Zeker de moeite waard om ‘ns te proberen!

Ingrediënten (voor 6 ijsjes):

  • 2 blikken kokosroom
  • 1 grote banaan
  • Enkele druppels vanille-extract of de inhoud van 1 vanillestokje
  • 1 grote reep pure chocolade (bijvoorbeeld 85%, njammie!)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 50 gram pistachenoten, gojibessen, cacaonibs, … naar smaak

Instructies:

  • Plaats de blikken kokosroom op voorhand enkele uren in de koelkast.
  • Schep de room vervolgens uit de blikken en breng ze samen met de banaan en de vanille in een blender.
  • Meng het geheel tot een gladde massa. Indien je het niet zoet genoeg vindt, kan je er extra Stevia of honing aan toevoegen.
  • Giet het mengsel daarna in de vormpjes en plaats ze minstens 4 uur in de diepvriezer.
  • Smelt de chocolade en kokosolie samen au bain-marie.
  • Haal de ijsjes uit de vriezer en stop er stokjes in.
  • Dip de magnums in de mengeling gehakte noten en daarna zo snel mogelijk in de gesmolten chocolade, want deze stolt snel.
  • Leg ze op een stuk bakpapier en stop ze opnieuw even in de vriezer.

Sugar free ice ice, baby!

Tip: werk met verse aardbeien, frambozen of blauwe bessen in plaats van banaan als je echt zomerfruit verkiest.