Snel en gezond koken met 4 ingrediënten

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Gezond en evenwichtig koken, allemaal goed en wel. Maar hoe pak je dit aan als je een drukke job en/of gezinsleven hebt? Na een lange dag is nog uren achter het fornuis staan meestal niet wat je wil … Gelukkig hoef je niet veel tijd uit te rekken om iets lekkers op tafel te toveren. Hieronder 3 voorbeelden van recepten die slechts weinig tijd, moeite en expertise kosten! Bovendien heb je telkens maar enkele ingrediënten nodig. We inspireren je graag voor het volgende aperitiefmoment bij je thuis of een originele lunchbox.

Kippenvleugels met honing

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 12 kippenvleugeltjes
  • 3 eetlepels honing
  • 2 lente-uitjes
  • Kruiden naar smaak (peper, zout, gember, chilipoeder, …)

Instructies:

  •  Marineer de kippenvleugels met honing en kruiden.
  • Bak ze kort aan in een braadpan en laat ze desgewenst nog 5 à 10 minuten in de oven (op 180°) garen.
  • Laat ze even afkoelen en werk af met stukjes pijpajuin.

Dit is een geweldig hapje, maar je kunt de kippenboutjes ook serveren met verschillende rauwe groenten en/of rijst voor een volwaardige maaltijd.

Gevulde kerstomaten met avocado

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 20 kerstomaten
  • 2 avocado’s
  • 1 eetlepel citroensap
  • Kruiden naar smaak (peper, zout, knoflookpoeder, chilipoeder, …)

Instructies:

  • Halveer de kerstomaatjes, hol ze uit en laat ze even omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
  • Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Prak de blokjes fijn met een vork en kruid bij. Voeg er een eetlepel citroensap bij.
  • Vul de tomaatjes met het mengsel en dien onmiddellijk op.

Je kunt nog wat garnalen toevoegen indien je van dit gezonde tussendoortje een lunch wil maken.

Spiegelei maar dan anders

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram (kippen-/runds-/kalkoen-)gehakt
  • 400 gram tomatensalsa (6 verse tomaten in stukjes gesneden of 2 grote blikken tomaat)
  • 4 eieren
  • Kruiden naar smaak (peper, zout, oregano, …)

Instructies:

  • Bak het gehakt goudbruin in een braadpan.
  • Giet de tomatensalsa bij het vlees en laat het geheel even sudderen.
  • Voeg wat kruiden toe.
  • Breek ten slotte 4 eitjes op de saus en laat ze zachtjes bakken in de pan tot het eiwit niet meer doorzichtig is. Je kunt het vlees, de salsa en de eitjes eveneens in een ovenschaal leggen en het gerecht 5 à 7 minuten in de oven (op 200°c) zetten.
  • Verdeel het geheel in 4 stukken en serveer de stukken op een bord.

Dit gerecht is ook heerlijk met crackers, brood of pasta.

Fitter Vlaanderen houdt niet van (crash)diëten, maar gaat voor een evenwichtige en gezonde levensstijl die weinig moeite kost. Ben jij er klaar voor om je leven over een andere boeg te gooien? Neem contact op voor meer informatie omtrent gezonde voeding, training en lifestyle.