Pudding van kokosmelk en passievrucht

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Op zoek naar een heerlijk dessert met minder dan 200 calorieën per portie? Dan past een luchtige pudding met kokosmelk en passievrucht perfect binnen dit plaatje. Het is trouwens su-permakkelijk te maken. Bring it on!

Ingrediënten (voor 2 porties):

  •  2 passievruchten (liefst zo ‘rimpelig’ mogelijk, want dan zijn ze lekker sappig)
  • 2 eieren (verse en/of biologische, want dit komt de smaak echt ten goede)
  • 80 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels stevia of Tagatesse
  • Enkele druppels vanille-extract of een theelepel oranjebloesemwater
  • Optioneel: wat citroenzeste voor de zuurpruimen onder ons

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees uit de helften en wrijf dit met de achterkant van een lepel door een zeef om het sap te kunnen opvangen in een kommetje.
  3. Breek vervolgens de eieren boven deze kom en voeg er ook de kokosmelk en stevia/Tagatesse aan toe.
  4. Klop het geheel met een garde tot een luchtiger, glad mengsel.
  5. Giet het mengsel daarna in 2 potjes. Zet deze in een grote ovenschaal en schenk daar zoveel water in dat het tot halverwege de schaaltjes komt.
  6. Bak de puddinkjes in 40 à 50 minuten gaar, tot ze net gestold zijn.
  7. Gebruik de overgebleven passievruchtzaadjes en de pulp om bovenop de puddinkjes te leggen.
  8. Serveer ze onmiddellijk of wees geduldiger en zet ze een uur (of 2) in de koelkast om volledig te laten afkoelen. Zo vinden wij ze alleszins het lekkerst!