Op zoek naar een heerlijk dessert met minder dan 200 calorieën per portie? Dan past een luchtige pudding met kokosmelk en passievrucht perfect binnen dit plaatje. Het is trouwens su-permakkelijk te maken. Bring it on!
Ingrediënten (voor 2 porties):
- 2 passievruchten (liefst zo ‘rimpelig’ mogelijk, want dan zijn ze lekker sappig)
- 2 eieren (verse en/of biologische, want dit komt de smaak echt ten goede)
- 80 ml kokosmelk
- 2 eetlepels stevia of Tagatesse
- Enkele druppels vanille-extract of een theelepel oranjebloesemwater
- Optioneel: wat citroenzeste voor de zuurpruimen onder ons
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees uit de helften en wrijf dit met de achterkant van een lepel door een zeef om het sap te kunnen opvangen in een kommetje.
- Breek vervolgens de eieren boven deze kom en voeg er ook de kokosmelk en stevia/Tagatesse aan toe.
- Klop het geheel met een garde tot een luchtiger, glad mengsel.
- Giet het mengsel daarna in 2 potjes. Zet deze in een grote ovenschaal en schenk daar zoveel water in dat het tot halverwege de schaaltjes komt.
- Bak de puddinkjes in 40 à 50 minuten gaar, tot ze net gestold zijn.
- Gebruik de overgebleven passievruchtzaadjes en de pulp om bovenop de puddinkjes te leggen.
- Serveer ze onmiddellijk of wees geduldiger en zet ze een uur (of 2) in de koelkast om volledig te laten afkoelen. Zo vinden wij ze alleszins het lekkerst!