5 tips om huidveroudering tegen te gaan

In gelukkig zijn, nieuws by Carline De Cauwer

Besteed jij naar jouw gevoel ook te veel geld aan verschillende schoonheidsproducten om huidveroudering tegen te gaan? Of vind je het (nog) niet nodig om je bezig te houden met huidverzorging?

In beide gevallen is het nuttig om te weten dat je ook met minder potjes en dure crèmes je huid kan laten stralen. Met de juiste voeding maak je namelijk het verschil en ga je de strijd aan tegen AGEs (Advanced Glycation Endproducts, verbindingen tussen suikers en eiwitten). Dit zijn vrije radicalen (giftige stoffen) die in verband worden gebracht met allerlei klachten, ziekten, overgewicht en vroegtijdige veroudering.

Hoe pak je dit dan concreet aan? Met deze eenvoudige tips krijg je in no time een jongere uitstraling:

  1. Beperk bewerkte en bereide producten uit de winkel. Door de manier waarop bijna al onze voedingsmiddelen tegenwoordig bewerkt zijn, zitten er steeds meer AGEs in onze voeding.
  2. Bereid voedsel op minder hoge temperaturen. Koken, stomen en pocheren zijn geweldige alternatieven om je gerechten op een lagere temperatuur klaar te maken. Gaar je stukjes gehakt of scampi bijvoorbeeld in tomatensaus of curry.
  3. Eet minder dierlijke eiwitten. Kan je ze moeilijk beperken? Probeer je vlees of vis dan af en toe te koken in bouillon. Ook pocheren met water en citroen of azijn zal de AGEs-vorming met zo’n 30% verlagen.
  4. In die bruine, krokante korst op je vlees of vis zitten ontzettend veel AGEs. We weten het, alles smaakt zoooveel lekkerder met een korstje, maar helaas is onze huid hier allesbehalve blij mee. Het alternatief? Experimenteer met gegrilde groenten. Deze zijn ook heerlijk en bevatten aanzienlijk minder AGEs.
  5. Spice it up, baby! Geef je gerechten meer smaak met allerlei kruiden en specerijen (behalve bewerkt zout, let hiermee op voor een hoge bloeddruk). Kurkuma, mosterd, gember etc zijn ontzettend goed voor je gezondheid en vechten als antioxidanten tegen de verwoestende krachten van AGEs.

Moet je plots gaan leven als een non? Uiteraard niet. Maar door bijvoorbeeld meer zelf te koken en controle te houden over wat je in je mond stopt, zal je het verouderingsproces ongetwijfeld aanzienlijk afremmen. Dat bespaart je op termijn heel wat kosten aan huidverzorgings- en antirimpelproducten of vroegtijdige chirurgische ingrepen.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met ons.