Havermout-banaan balletjes

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Soms heb je een serieuze dip tijdens het werken, sporten, trainen … Dan voelt het alsof je onmiddellijk energie nodig hebt. Deze banaan-havermout balletjes leveren onmiddellijk een heleboel voedingsstoffen om je er weer bovenop te helpen. Daarom noemen we ze ook power balls of energy balls.

Dit recept is ontzettend makkelijk en snel!

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan (hij mag zelfs wat overrijp zijn!)
  • 4 ontpitte dadels
  • 1 eetlepel puur cacaopoeder
  • 45 gram havermout (grof of fijn)
  • 35 gram kokosmeel

Instructies

  • Doe de ontpitte dadels en stukjes banaan in de keukenmachine of met een staafmixer en meng ze tot een gladde massa.
  • Voeg het kokosmeel, het cacaopoeder en de havermout toe en meng opnieuw tot het een deeg vormt.
  • Maak je handen eerst wat nat (dan blijft het deeg niet aan je handen kleven) en vorm er 8 à 10 balletjes van.
  • Bewaar ze vervolgens in een luchtdichte doos in de ijskast of vries ze in voor later (dat dacht ik niet :-))

Let op: gebruik geen kokospoeder in plaats van kokosmeel voor dit recept. Kokosmeel neemt erg veel vocht op waardoor de havermout-banaan balletjes de juiste structuur krijgen. Met kokospoeder blijft het een natte boel en zal de smaak ook wat veranderen.

Meer van dat? Probeer ook onze dessertballetjes van dadels en noten. Njammie!