hartige pannenkoek met geitenkaas

Hartige pannenkoek met geitenkaas

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Liever een hartige pannenkoek dan een zoete

Zin in een pannenkoekenontbijt of -lunch, maar zegt stroop of suiker jou niets? Dan is dit recept van een hartige pannenkoek met champignons, appel en geitenkaas een culinaire topper.

We waarschuwen je: in het begin is het even oefenen om een perfecte pannenkoek te kunnen bakken, maar spoedig word ook jij een pannenkoekenexpert!

Ingrediënten (8 porties):

Voor de pannenkoeken:

  • 4 eieren
  • 125 gram speltmeel
  • 125 boekweitmeel (of havermeel)
  • 500 ml (amandel)melk
  • Een snufje zout
  • Olijf- of kokosolie om te bakken

Voor de topping:

  • 150 gram geitenkaas
  • 250 gram paddenstoelen en kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen peper en grof zeezout
  • Optioneel: honing naar smaak

Instructies:

  • Doe de spelt- en boekweitmeel met de helft van de amandelmelk of magere melk in een grote kom en mix alles door elkaar totdat er glad beslag ontstaat.
  • Mix er vervolgens één voor één de eieren doorheen. Zodra de eieren mooi door het beslag zijn opgenomen, giet je de resterende melk erbij. Nog even mixen met een snufje zout en je beslag is klaar.
  • Snijd de champignons en appel in kleine stukken en snipper het sjalotje en de knoflook.
  • Verhit een braadpan op het vuur met wat olie. Bak het sjalotje en de knoflook een paar minuten tot het bruin kleurt. Voeg de paddenstoelen en appel toe en bak een paar minuten mee.
  • Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Beleg de pannenkoeken met champignons en appel.
  • Verbrokkel de geitenkaas in stukken en bestrooi het mengsel hiermee.
  • Werk af met wat honing en eet smakelijk!

Eerder een zoetebek? Dan kan je het recept van de pannenkoeken alsnog gebruiken en hieraan wat Stevia toevoegen.

Geïnspireerd om gezond te koken, maar weet je niet hoe?

Dan kunnen wij jou het duwtje in de rug geven met een van onze leuke bedrijfsworkshops. Of neem contact op om de andere mogelijkheden te bespreken!