Gezonde geglaceerde zalm

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Vaak gebruiken mensen het excuus weinig tijd te hebben om gezond te koken. Daarom kopen ze maar snel een voorverpakte maaltijd in de winkel of grijpen ze naar fastfood. Met onderstaand gerecht heb je echter geen enkel excuus meer… Het duurt slechts 10 minuten om deze heerlijke geglaceerde zalm klaar te maken. Welk excuus heb jij nog?

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 zalmfilets van 250 à 300 gram
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel kokos- of olijfolie
  • Eventueel wat verse gember of gemberpoeder (indien je dit lust)
  • Peper en zout naar smaak

Instructies:

  • Was de courgettes en draai ze door een spiraalsnijder (te koop in de supermarkt, bijvoorbeeld bij de Collishop of online).
  • Zet een (wok)pan met een eetlepel olie op het vuur en bak de courgetteslierten kort tot ze net gaar zijn.
  • Verhit ook een eetlepel olie in een braadpan op een hoog vuur en leg de zalm erin. Indien je een pan met een goede antiaanbaklaag hebt, is olie zelfs overbodig en kan je de zalm zo bakken. Bak de vis 3 à 4 minuten aan elke kant.
  • Meng ondertussen de honing, mosterd, gember en het citroensap in een kommetje.
  • Wanneer de zalm net gaar is, schep je het mengsel erop en haal je de pan van het vuur. Hierdoor zal de glaceerlaag karamelliseren in de pan en wordt de zalm iets bruiner van kleur.

Dien onmiddellijk op en geniet van dit snel en gezond gerecht. Wil je nog zulke makkelijke recepten? Kijk dan ook zeker eens naar de zalmburgers of tomaat-mozzarella uit de oven.

Succes!

P.s. geen fan van courgette? Dan kan je deze zalm eveneens eten met wat warme groene kool, sesamzaad en knoflook. Of zelfs een frisse tomatensalade.