Gezond eten en afvallen

In fit zijn, nieuws by Carline De Cauwer

De eerste week van het nieuwe jaar heb je misschien goed ingezet met een nieuwe dieetpoging. Denk je voortdurend aan wat je op dit moment niet mag eten? Of heb je je goede voornemens intussen al zien sneuvelen? Dan ben je vast niet de enige.

Vermageren roept veel vragen op

Regelmatig krijgen wij vragen zoals:

  • ‘Wat moet ik eten om af te vallen?’
  • ‘Hoe kan ik zo snel mogelijk vermageren?’
  • ‘Welke producten mag ik nu niet meer eten om kilo’s te verliezen?’

Het is logisch dat deze vragen zo vaak voorkomen. Om de haverklap vuren de media en dieetgoeroes immers nieuwe voedingsadviezen op ons af en vertellen ze ons wat we niet meer mogen eten. Geen brood, geen pasta, geen verzadigde vetten, geen gluten, geen vlees etc. Veel opties lijken we dan ook niet meer te hebben. Een blaadje sla dan maar?

Een voedingsdeskundige of gezondheidsprofessional kan je helpen om deze vragen te beantwoorden. Laat je begeleiden en ga voor blijvend resultaat.

Gezonder eten? Verander je mindset!

In plaats van je te focussen op wat je niet meer mag eten om gewicht te verliezen, kan je beter uitzoeken hoe je bepaalde producten in je huidige voedingspatroon kan vervangen door iets gezond(er)s. Met andere woorden, wat kan je toevoegen om je fitter, gezonder en energieker te voelen?

Door je mindset te veranderen en je voedingspatroon op een positieve manier aan te pakken, wordt afvallen plots eenvoudiger.

‘Ik mag zeker geen choco meer eten bij het ontbijt.’ vervang je bijvoorbeeld door ‘Ik start mijn dag met een kom havermout, amandelmelk en een schepje cacaopoeder’.

‘Op het feestje zal ik mezelf alle gefrituurde hapjes ontzeggen. Hoe lekker ze er ook uitzien, ik blijf weigeren.’ wordt dan ‘Die olijven en groentereepjes met hummusdip zijn een prima alternatief voor vettige hapjes. En ik eet gezellig mee’.

Zie je hoe makkelijk het is om gedachten om te buigen? Plots krijgt je nieuwe poging tot afvallen of afslanken een heel andere dimensie. In plaats van te wachten tot je niet meer aan de verleiding kan weerstaan, leid je jezelf af en ga je actief op zoek naar alternatieven. Je hoeft jezelf niet alles te ontzeggen, maar je vervangt de minst optimale optie door een gezondere keuze. En alle beetjes helpen!

Ook zin om erin te vliegen en je fitter energieker te voelen?  Neem vrijblijvend contact op.