Gevulde zoete aardappel met kip en feta

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Aaaaah, de zoete aardappel. Hij zit vol voedingsvezels, vitamines, mineralen en bevat weinig vetten. Ondanks het feit dat een zoete aardappel relatief meer koolhydraten bevat dan de gewone variant, heeft hij toch minder effect op je bloedsuikerspiegel. Hij is namelijk langzaam verteerbaar, waardoor je insulinepeil stabieler blijft. Bovendien zou hij een invloed hebben op het niveau van het eiwithormoon ‘adiponectine’, dat bijdraagt aan de regulering van je suikerlevel én de afbraak van vetzuren. Indrukwekkend, huh?

Eerder maakten we al frietjes van zoete aardappel, maar je kan er nog zoveel meer mee doen! Vandaag delen we het recept van gevulde zoete aardappel met feta en kip. Deze lekkernij kan je ook klaarmaken met slechts 1 van de 2 ingrediënten. Als je geen fetakaas lust, kan je misschien wat mozzarella of geitenkaas gebruiken als alternatief.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 zoete aardappelen
  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: wat verse peterselie of koriander

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de zoete aardappelen grondig en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie en peper en zout.
  3. Pof de aardappelen vervolgens gaar in ongeveer 45 minuten. Ze zijn klaar zodra je ze met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken. Weinig tijd? Geen excuus! Je kan de aardappelen ook in de microgolfoven ‘poffen’. Dat doe je door er enkele gaatjes in te prikken met een vork, hen op een bordje te leggen, af te dekken met keukenfolie (of in een vel nat keukenpapier te rollen) en zo enkele minuten in de magnetron te stoppen (600 à 800 watt, 3 tot 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappel).
  4. Breng de kipfilet intussen op smaak met wat peper en zout en bak/grill ze in olijfolie.
  5. Snijd de kipfilet daarna in kleine stukjes en leg deze even aan de kant.
  6. Haal de zoete aardappelen uit de oven en maak ze open.
  7. Vul ze vervolgens op met de stukjes kip en garneer met wat blokjes feta en verse peterselie of koriander.

Tip: je kan de aardappel natuurlijk ook meer opvullen met mais, zoete puntpaprika, stukjes tomaat, … The sky is the limit! 🙂

Kies jij vanaf nu net zoals heel wat andere fitter Vlamingen voor een gezondere levensstijl, maar weet je niet goed waar te beginnen? Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met een van onze coaches. Spoedig bieden we ook online coaching en opvolging aan op maat!